miercuri, 9 decembrie 2015

TIPURI DE SILUETA FEMININA




Pana ajunge sa-si demonstreze calitatile si “frumusetea interioara”, o femeie va fi judecata intotdeauna de aspectul exterior: greutate, forma, modul in care este imbracata, aspectul parului etc. TOTUL conteaza. Vom descoperi formele principale care le intalnim cel mai frecvent la femei.

Forma “para”: este o silueta exclusiv intalnita la femei, fiind determinant de hormonii sexuali estrogen si progesteron. Aceasta forma are o distributie a grasimii in jumatatea inferioara a corpului in special in zona soldurilor si a coapselor din ratiuni de perpetuare a specie: depozitele de grasimi din aceste zone sunt folosite pentru sarcina si alaptare. Femeile cu aceasta forma au talia subtire, umerii mici iar sanii in majoritatea cazurilor bine reprezentati. Este o silueta ideala din punct de vedere al protectiei impotriva diabetului si bolilor cardio-vasculare. La aceasta forma dezavantajul este ca orice kilogram in plus se vede cu usurinta.

Forma “mar”: aceasta forma este determinata de hormonul masculin testosteron in care distributia grasimii se face in jumatatea superioara a corpului precum brate si abdomen. La aceasta forma se intalneste o talie masiva aproape inexistenta, umerii sunt largi, soldurile inguste, picioare lungi si subtiri. Este o silueta perfecta din punct de vedere al curelor de slabire, grasimea de pe burta, de care toate femeile se feresc, dispare prin restrictia calorica.

Forma “ardei gras”:  femeile care apartin acestei categorii se pot considera norocoase, este o combinatie a formelor precedente care nu se asociaza cu alti factori. Daca o femeie din aceasta categorie se va ingrasa se vor “rotunji” uniform toate zonele, incepand de la sani la abdomen dar si soldurile si coapsele. Existand acest echilibru in distributia grasimii s-ar putea sa fiti mai relaxante in privinta alimentatiei, pentru ca stiti sigur ca micile abateri nu sunt vizibile imediat. 

Tu in ce categorie te regasesti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.