luni, 11 ianuarie 2016

Ar putea fi acesta ultimul secol al omenirii?




Nu razboiul, politica sau saracia vor fi cele care vor rade umanitatea cu totul de pe suprafata pamantului. Potrivit Seth Shostak, sfarsitul nostru ar putea veni ca raspuns in fata dezvoltarii inteligentei artificiale. Directorul Institutului Search for Extraterrestrial Intelligence (Seti) este de parere ca evolutia in aceste domenii tehnologice ar putea conduce la aparitia unor "specii straine".

"In cele din urma, vom putea da nastere copiilor, insa acestia vor fi foarte diferiti de oamenii din prezent, asa cum sunt si cainii diferiti fata de lupi. Eu nu vorbesc acum despre amenintarile variate de auto-distrugere de la acest moment- cele care descriu paginile ziarelor si devin scanteia stirilor de noapte. Nu, cele trei lucruri care, cred eu ca vor avea loc in secolul XXI, vor fi cu mult mai profunde, si nu neaparat malefice"- sustine Seth. 

Scenarii prin care lumea ar putea sfarsi
Astfel, intr-un prim scenariu crezut de Seth, omenirea va intelege, in sfarsit, ce anume inseamna biologia la nivel molecular. Ca si rezultat, umanitatea va fi capabila sa vindece boli si sa intre intr-o noua era a "proiectarii de copii". De asemenea, acesta mai crede ca umanitatea se va extinde intr-un spatiu din apropiere pentru a face rost de mai multe resurse, cum ar fi cupru, zinc si platina. Acest lucru, sustine el, va ajuta la atenuarea problemei de suprapopulare. 

"Toata lumea se asteapta ca descendentii nostri sa colonizeze Marte sau Luna, dar cel mai bun lucru ar fi acela in care n-am construi habitatul in care sa putem trai fara un costum special". Mai mult decat atat, omul de stiinta Seth este de parere ca inainte de anul 2100, omenirea va dezvolta inteligenta artificiala generalizata (GAI)- lucru care va permite masinariilor sa ne fure job-urile. Mai mult decat atat, barbatul este de parere ca astfel de dezvoltari in domeniul roboticii vor declansa o serie de evenimente fara precedent in ceea ce tine de politica, razboi si economie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.