duminică, 1 iulie 2012

Imprimante Laser : Avantaje si Dezavantaje

In ziua de azi,majoritatea oamenilor stiu ce sunt imprimantele dar majoritatea nu stiti ce sunt imprimantele laser ce avatanje sau ce dezavantaje pot avea.

1.Avantajele imprimantei laser:
-Sunt foarte silentioase si nu produc zgomote.Iar pentru cei care lucreaza non stop cu o imprimanta este extraordinar de buna.Deoarece nu il va deranja zgomotul deloc.
-Tiparesc o pagina intreaga deodata iar ritmul este foarte rapid,nu e nevoie sa astepti o vesnicie.Imprimantele laser sunt cunoscute si sub o alta denumire adica de "Page Printers"datorita faptului pentru ca pot tiparii o pagina intreaga.
-Un alt avantaj important o constituie calitatea tipariri pe o hartie obisnuita.Acum ceva timp majoritatea  imprimantelor laser se foloseau in alb-negru.Acum daca aveti nevoie de printuri colore,asigurati-va ca va cumparati o imprimanta laser color.
Cum genereaza printuri de calitate?
Foloseste toner ca si consumabil decurgand din procesul de imprimare electro-fotografic generand printuri de mare calitate.

2.Dezavantajele imprimantei laser
-Sincer nu sunt atat de economice pe cat par.In general cartusele toner pot costa mai mult decat imprimanta in sine.Majoritatea imprimantelor se vand cu cartuse toner "de start" fiind cu o capacitate mult redusa fata de celelalte tonere standard cu care bineinteles functioneaza echipamentul.
-Ulterior cand veti avea nevoie de cumpararea unui toner standard veti fi surprinsi ca acesta va costa mult mai mult,poate chiar mai mult decat a costat intreaga imprimanta.
-Sunt mecanisme complexe.Sa depanati un aparat laser este greu si de multe ori veti avea nevoie sa apelati la un specializat,care bineinteles nu va fi ieftina deloc.

-Dimensiunile la imprimante sunt mari.Inainte de ati achizitiona una,gandeste-te daca ai loc necesar pentru a o stabili,uitate sa vezi daca incape pe biroul tau atat ca latime cat si inaltime.De obicei imprimantele laser ocupa mult loc.

-Au preturile ridicate.Acum multi ani preturile erau exagerat de mari.Acum preturile au scazut si spun asta pentru ca am observat mai peste tot.La nivel actual preturile pentru imprimantele laser sunt mici,probabil sunt doar putin mai mari fata de imprimantele inkjet(cu jet de cerneala)..Mai demult o imprimanta de acest gen ajungea si la 500 de euro,acum..se gaseste chiar si sub 500 de lei.

-Tiparirea pe alte tipuri de hartie ,fata de cea standard este imposibila sau poate ca limitata.Imprimantele laser nu prea sunt cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de hartie lucioasa,hartie mata sau hartie mai groasa pentru ca atunci cand aveti nevoie de asa ceva,ele nu mai functioneaza corect si poti ajunge chiar la defectarea intregului echipament.

Ce iti recomand eu?
Daca vrei sa printezi o cantitate mare de documente text si grafica atunci poti apela la imprimante laser pentru ca ele sunt special create pentru asta
Daca nu reusesti sa te desparti de printarea fotrografiilor,la hartia mata sau groasa..mai bine limiteaza-te la ati cumpara o imprimanta inkjet.

Si inainte de toate asigurate ca alegi un model de imprimanta pentru care gasesti toner  compatibil si sa iti asigure o buna functionare bineinteles  la un pret acceptabil.
De exemplu daca imprimanta e HP,SAMSUNG,sau Canon ai nevoie de : toner HP,toner Canon sau toner Samsung.

Un comentariu:

  1. Bună Aniela!
    Mulțumesc de vizită și semnul
    lăsat la mine pe blog!
    Interesant articolul tău!
    O săptămână frumoasă!
    Te îmbrățișez!

    http://elenax2009.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.