vineri, 6 aprilie 2018

Aventura in camping - avantaje si dezavantaje

Sa pleci cu cortul si sa te lasi purtat de dorinta de aventura pare sa fie o calatorie interesanta. Insa nu la fel vei spune cand multe aspecte legate de confort iti demonstreaza ca natura te provoaca la o altfel de adaptare.

Daca esti in cautare de idei inovative pentru a imbina placerea de a fi in mijlocul naturii cu nevoia ta de a gasi un punct de confort, iata ce te-ar putea interesa: casuta camping de inchiriat.


Cabanele din lemn sau mini cabanele 


De regula acestea sunt amplasate in zone de munte. Si unde constructia in sine a unei cabane nu este de ajuns pentru valul de turisti, alternativa este cea a mini casutelor din lemn. Acestea ofera locatie potrivita pentru 2 persoane, aduc intimitate, insa sunt in dezavantaj cand vine vorba de acces la dus, toaleta sau bucatarie. Acestea sunt la comun si numai spatiul de dormit este bine delimitat.

Cu preturi chiar accesibile, astfel de locatii sunt preferate pentru o noapte, doua. Se situeaza undeva intre confortul de a dormi in pat calduros si disconfortul de a imparti multiple alte spatii cu alti turisti. Dar daca sunteti in grup, este poate mai placut.

Kub-ul 

O varianta moderna de cazare, o reinterpretare a ceea ce inseamna campingul se refera la kub. Denumirea sa poate ca nu este una intamplatoare. Se refera la forma unui cub, este din lemn si se poate inchira pe perioade mai lungi sau mai scurte.

Partea cea mai avantajoasa din inchirierea unor astfel de spatii se refera la acel confort fara egal pe care il ofera. Practic ti se pune la dispozitie tot ce ai avea nevoie sa te simti bine si sa uiti ca ai plecat de casa. Ai dotari de tipul electrocasnicelor, ai parte de aer conditionat implicit, esti in mijlocul naturii si trebuie doar sa iei cu tine buna dispozitie.

Un astfel de kub are dimensiuni destul de generoase si se aseamana cu o garsoniera. Cu o mica tereasa la exterior, aici te poti caza cu familia, cu prietenii, deci poti imparti spatiul caci are o capacitate de 4 persoane.

Singura parte ce poate fi considerata un inconvenient se refera la faptul ca aceasta retea de kub-uri este inca in formare. Acum este doar unul disponibil si se afla in Bacau. Dar, pentru ca ne place sa credem ca viitorul suna bine, aceasta retea se va dezvolta atat de mult incat va ajunge sa includa locatii din toata tara.

Alte optiuni de cazare 

Ramane valabila si cazarea la cort, pentru cei care accepta provocarea de a fi in inima naturii si de a se lipsi de orice confort. O alta idee este legata de rulota. Aceasta devine o casa pe roti; accesul la toaleta, la dormitor si la confortul ce se aseamana cu casa ta sunt motive bine intemeiate pentru a alege aceasta cale. Dar costurile sunt si ele destul de mari pentru o calatorie de acest gen.

Pana la urma, alegerea in sine a metodei de cazare tine si de calatoria in sine, de destinatia aleasa. Bugetul ar putea de asemenea sa fie motivul pentru care alegi sau nu o anumita cale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.