luni, 3 octombrie 2016

De ce sa alegi serviciile medicale private



Atunci cand vine vorba de servicii medicale, de necesitatea unui consult, analize sau prescrierea unui tratament, ai la dispozitie doua variante: sistemul medical public sau cel privat.

Nu spun ca sistemul public este o alegere neindicata - cu toate ca poate ar trebui. In acest articol vreau sa pun in valoare beneficiile pe care ti le ofera sistemul medical privat. Pentru o serie de investigatii si analize, am ajuns (prin recomandarea unei cunostinte) la Carit San Med Policlinica Targu Mures. Serviciile de care am avut parte m-au multumit pe deplin, spre deosebire de alte experiente nu tocmai placute avute cu cele din sectorul medical public.

Am cateva criterii pe care ma bazez atunci cand urmeaza sa fac o alegere. In acest caz, fiind vorba de servicii medicale, punctele principale de interes sunt:

  • profesionalismul cadrelor medicale
  • serviciile medicale specializate pe diverse ramuri
  • atitudinea diferita a personalului medical
  • conditiile civilizate si curatenia
  • aparatura performanta utilizata
  • timpul scurt de asteptare
Cred ca aceste criterii sunt valabile pentru orice pacient. Odata ajuns la Carit San Med Policlinica Targu Mures le-am vazut indeplinite pe toate. Sa va explic de ce conteaza foarte mult toate acestea pentru mine.

Profesionalismul cadrelor medicale exista, poate, inclusiv in sistemul public. Cu toate acestea, la o policlinica privata esti tratat diferit, chiar daca medicii de acolo activeaza in paralel si in sistemul medical public. Ai o alta senzatie, parca ti se acorda mai multa atentie, e ceva total diferit. Aici intra si atitudinea diferita a personalului medical.

Un alt motiv pentru care optez pentru policlinicile private este ca acolo poti gasi servicii medicale diverse. Indiferent de natura analizelor necesare sau a consultatiei de care ai nevoie, gasesti specialisti in oricare dintre domeniile medicale

Conditiile si curatenia sunt de asemenea primordiale atunci cand urmeaza sa optez intre sistemul medical public si cel privat. Chiar daca sunt in curs modernizari, renovari si imbunatatiri si in spitalele publice, consider ca in policlinici si spitale private ai parte de conditii mult mai bune si de un mediu mult mai curat.

La capitolul dotari, respectiv aparatura performanta, sunt net castigatoare policlinicile si spitalele private. De multe ori vi s-a intamplat si voua probabil - v-au fost recomandate analize si investigatii la astfel de unitati, pentru simplul motiv ca spitalul public nu detinea tehnologia sau aparatura necesara pentru a le efectua.

Sustin ideea de a alege spitalele si policlinicile private dintr-un alt considerent: timpul de asteptare e mult mai redus. Poate ca ati ajuns si voi la un moment dat la unitatea de primire urgente din cadrul unui spital public. Acolo te lovesti de birocratie in majoritatea cazurilor si esti nevoit sa astepti ore in sir pana cand ajungi sa fii preluat de un medic sau un asistent. Nu asa se intampla insa la unitati private precum Carit San Med.

Daca vei pune in balanta criteriile pe care le-am mentionat mai sus si vei analiza sistemul medical public in paralel cu cel privat, imi vei da cu siguranta dreptate. Chiar daca la o policlinica privata esti nevoit uneori sa platesti mai mult, esti asigurat ca vei fi tratat cum se cuvine. Exact la fel ar trebui sa se intample si in sistemul public, insa mai avem de asteptat pana sa ajungem la acelasi nivel cu statele occidentale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.