vineri, 1 august 2014

Ingheata cameleonica

Savuram inghetata in fiecare zi a verii si ne delectam cu racoarea pe care o aduce. Este poate desertul cel mai potrivit pe timp de vara si mai cu seama aduce si o varietate de gusturi. Insa daca esti cel cu pretentii si daca intentionezi sa savurezi tot ce inseamna inventiile cu siguranta ca te va incanta si Xameloen.

Numita ca si cand ar fi un fel de inghetata cameleonica un spaniol a reusit sa aduca un spirit copilaresc in stil modern. Asa se face ca acesta a pus bazele unei retete menite sa isi schimbe culoarea cu fiecare inghititura servita. Este cert ca aceasta va ramane secreta insa ceea ce poate sa ne dezvaluie tine de un spray special de asemenea.

Cum functioneaza smecheria: inghetata are culoarea albastra, initial si la suprafata insa imediat dupa ce este acoperita cu un strat de spray pe care inventatorul in numeste in stil sugestiv elixir al iubirii aceasta se transforma intr-o culoare de un roz inchis. Si totul in doar cateva secunde. La asta se adauga clar si modul in care inghetata cu pricina isi schimba strat dupa strat culoarea pe masura ce este consumata.

Secretul din spatele acestor "reactii" tine de oxidare asa cum ne marturiseste inventatorul si nu in ultimul rand de modul in care reactioneaza la schimbarile de temperatura. Una peste alta se crede totusi ca tine de un continut fructat si asta pentru ca gustul sau aminteste de asta.

Uimit de ce se poate inventa acest proiect este unic insa se doreste si mai mult si se pare ca acelasi inventator planuieste o inghetata care sa reactioneze poate la fel de cameleonic la interactiunea cu razele ultraviolete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.