joi, 8 februarie 2018

Oglinzile decorative si repere estetice ale amplasarii acestora

Aparent o bucata de sticla banala, o oglinda este de neegalat ca si efect estetic. Aduce efectul de lumina, creeaza impresia de spatiu mai mare si pana la urma are si scop practic. Avand suficiente motive sa le alegi, ca obiecte decorative in locuinta, ai nevoie insa de un mic ghid privind alegerea si amplasarea acestora. Tine minte: oglinzile bine alese sunt in masura sa te rasplateasca cu efectul scontat.

Daca treci in registrul trendurilor si cauti oglinzi decorative 2018 trebuie sa stii ca indiferent de forma si culoarea ramei mereu va exista o preocupare orientata catre detalii mai pecifice.



Iata despre ce este vorba:


  • Nu toate sunt de agatat, de pus pe perete. Forma si tipul de oglinda ales te va indruma in ce mod o poti amplasa in cadrul casei. Sunt unele modele ce sunt exclusiv dedicate a fi sprijinite. 
  • Inclinarea unei oglinzi este un mic detaliu ce scoate la iveala forma bine evaluata inainte de amplasare; nimic nu este la intamplare ales. Ce trebuie sa stii la acest capitol este ca oglinda are nevoie de o usoara inclinare, ridicare de la perete, o inclinare descendenta. Acest lucru va ajuta la reflectarea spatiului vast din incapere. 
  • In privinta locului exact unde va trona o oglinda, trebuie spus ca depinde foarte mult de  arhitectura casei si de preferintele fiecaruia. Se poate alege o zona de semineu spre exemplu, la o inaltime de 10-12cm deasupra acestuia. Daca rama este una groasa, atunci se poate pune chiar mai sus, realizand astfel o umbra intunecoasa. 
  • Oglinda din baie, una dintre cele mai practice si uzuale, are si ea nevoie de ceva mai multa atentie. Specialistii recomanda ca aceasta sa fie bine aleasa ca forma si incadrare la peretele cu pricina, dar mai ales sa nu ramana neinramata, un aspect ce strica estetica spatiului. Daca alegi un set de mobilier de baie, cu oglinda inclusa, ar fi bine sa completeze dotarea acestei incaperi si cu o rama potrivita oglinzii in cauza.

Locul potrivit pentru o oglinda decorativa 

Aparte de clasice situatii, o oglinda in baie, una pe usa, una pe o parte a unui dulap sau pe un perete, un loc potrivit pentru amplasarea unei oglinzi se refera si la alte situatii. Poate fi vorba de zona de sufragerie spre exemplu. Asa cum recomanda expertii, aici este si locul perfect pentru un efect dramatic. 

Sau poate mai degraba camera in care exista expunere catre sud este o idee mai buna. Iata si de ce: te va ajuta sa profiti de lumina dupa-amiezii la maximum. In acest sens se recomanda amplasarea unei oglinzi pe un perete opus ferestrei. 

Nu in cele din urma, holul poate fi si el infrumusetat de o oglinda. Ba chiar se considera una dintre cele mai bune idei. Cum holurile de regula sunt doar zone de acces si nu foarte generoase cu spatiul, o oglinda poate fi acel detaliu ce produce impresia vizuala de spatiu mai mare. Este si practica, este si eleganta, deci se recomanda de la sine practic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.