marți, 22 octombrie 2013

Divortul pare contagios

Nu este nimic nou sub soare sa auzi ca ceea ce face o persoana din cercul tau parca te tenteaza. Este o oarecare influenta caci anturajul conteaza. Si daca asta se intampla in cazuri banale in cazul unui divort povestea se repeta. De parca cineva te obliga sa faci la fel, de parca tu esti cel fara minte si iti setezi sa iti traiesti viata asa cum o face x sau y.

Sa revenim. Cercetatorii spun ca divortul este contajios. Se intampla in familia ta, nu este exclus ca si tu la un moment dat sa dai cu sutul in anii de casnicie, relatie si sa ajung acolo unde si parintii tai ajunsesera. Nu, nu se pune la socoteala faptul ca ai langa tine un om cu care ai trait bune si rele, nu se pune la socoteala nici faptul ca ar putea sa existe- fara ca tu sa doresti asta- motive care practic iti incurca viata. Pur si simplu, o boala contajioasa. Cum te feresti insa? Asta nu se mai spune.

Cert este, din punctul de vedere al cercetatorilor, cei care au avut un prieten divortat au prezentat 75% sanse sa faca acelasi lucru. Un fenomen ce aproape ca ne ingrijoreaza. Ori daca mai punem la socoteala si sondajul realizat de site-ul Vision Critical punem mai mult accent pe ceea ce spun sau fac cei din jur decat am crede. Se pare ca in randul femeilor una din sase se lasa influentata de un eventual comentariu al unei prietene in schimb una din patru barbati se lasa influentati de divortul unor prieteni.

Poata ca de fapt asa incepe si casnicia. Hai mai sa ne maritam si sa ne insuram ca uite am ramas ultimii din cercul de prieteni. Este ca un trend. Ori cand intervine divortul ar fi cam greu sa nu se intample la fel. Cine se aseamana se aduna spune o vorba populara si tindem sa ii dam dreptate chiar daca cercetatorii spun ca tine de "contagiunea sociala".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.