luni, 28 octombrie 2013

Mitul primei intalniri

Auzim destul de frecvent ideea conform careia o femeie care poarta rosu la prima intalnire are mai multe sanse de a fi considerata ca atragatoare. Sa fie aceasta culoare pur si simplu atat de atractiva? Sa fie aceasta nuanta de o intensitate care atrage ochiul fara doar si poate? Exista clar si un mit din acest punct de vedere insa statisticile arata clar ca acele femei care poarta rosu la prima intalnire isi sporesc sansele de a intra intr-o relatie.

Luand in considerare ce substrat exista pentru culoarea rosie se coreleaza totul cu ideea de pasiune, de dragoste inflacarata. Asta ar putea transmite partenerului intentia de a se implica mai mult. Exista si un studiu realizat in acest sens. Cifrele arata ca in randul barbatilor din Marea Britanie 92% care tin minte ce purtau partenerele la prima intalnire. Si mai exact 27% dintre ele se pare ca au optat pentru fermecatorul rosu.

Ba mai mult decat atat, se spune ca cele mai neinspirate culori pentru prima intalnire sunt galben si maro. O fi din nou corelatia cu simbolistica culorilor. Dar pana la urma va conta poate si echilibrul estetic acolo unde nu este prea tipator si totul se combina perfect.

Si in randul femeilor se pare ca exista preferinte. Acestea se simt mai atrase de barbatii care poarta haine gri. De evitat rozul si galbenul care pentru reprezentantele sexului frumos reprezinta un look mai putin atragator. Daca aceasa este reteta secreta a intalnirilor care continua frumos intr-o relatie se pare ca nu va mai exista un efort in a impresiona. Sau este asta doar o parte din ecuatie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.