vineri, 15 noiembrie 2013

O noua metoda pentru a scapa de viciul fumatului

De-a lungul timpului fumatorii cunosc diverse stari si sentimente in ceea ce priveste viciul lor. Se gandesc sa renunte la el insa nu este atat de usor pe cat se pare. Si cu fiecare zi cu care continua sa faca asta isi afecteaza sanatatea. Daca campaniile anti-fumat nu au ajutat inca nu s-a ajuns la epuizarea surselor. O noua metoda promite multe.

Un studiu realizat in Israel spune ca undele magnetice ar putea sa ajute pe fumatori pentru ca acestea modifica activitatea cerebrala. Practic impui creierului sa uite de acest viciu si sa se "reorinteze" pentru segmentul de placeri. Iar stimularea magnetica intracraniana se pare ca da roade.

Pentru inceput se identifica partile care determina dependenta de nicotina. Este vorba de parti ale creierului precum cortexul prefrontal si cortexul insular. Pentru aceste zone se expediaza practic unde magnetice, un flux care sa schimbe cursul lucrurilor. Daca pana acum deja este un tratament ce se aplica celor care sudfera de depresie si nu pot depasi momentul este cu un punct castigat ca aceasta terapie sa vina cu rezultate incantatoare pentru fumatori. Pentru cei care isi doresc asat desigur. 

In cazul fumatorilor a fost realizat un studiu de cercetatorii de la Universitatea Ben Gurion din Israel. In cazul pacientilor ce au primit unde de frecventa inalta se pare ca s-a manifestat o dorinta acuta de a lasa tigarile, de a incepe programe anti-fumat. Mai mult decat atat se pare ca o treime din ei au reusit sa scape complet de acest viciu dupa 6 luni de la terapia cu unde.

O alta parte a studiului are in vedere faptul ca si stimularea creierului cu electrozi implantati este o metoda ce are sanse sa contribuie la tratamentul de dependenta de heroina de data aceasta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.