luni, 18 noiembrie 2013

Actiuni majore si extreme pentru a slabi

Este un simplu pas de la dorinta la obsesie asa cum se spune ca de la dragoste la ura este o mica limita. Si in special pentru cei si cele care au probleme si fluctuatii de greutate totul se transforma in cosmar. Este greu ca de la placerea de a savura orice sa te vezi limitat si mai cu seama devine frustrant cand se observa ca nu sunt schimbari majore. Este necesar timp si rabdare. Insa si metodele alese nu sunt mereu cele mai bune.

Daca unii sunt dispusi sa mearga pana la operatii altii incearca metode mai putin invazive. Insa asta nu garanteaza ca va fi lipsita de durere si disconfort. O astfel de metoda este si cea a cipului implementat in brat. Suna dramatic, suna extrem si totusi in randul acelor operatii de acest gen nu este singura sau cea mai socanta.

Ce implica o astfel de procedura. Cercetatorii elvetieni propun varianta unui cip ce se implementeaza rapid in brat si care promite ca persoanele obeze sa slabeasca fara mari eforturi. Un astfel de cip actioneaza la nivel de hormon care sa duca la creier informatia de saturatie. Practic se monitorizeaza grasimea din sange si cand un meniu depaseste ca si cantitate normalul acest cip ofera prin hormonul eliberat senzatia de saturatie. Adica nici sa doresti nu vei mai putea manca mai mult. Ce este si mai interesant se refera la faptul ca acest cip nu va trebui sa fie exclus ulterior caci dupa ce se va ajunge la greutatea ideala cipul respectiv nu va mai elibera hormoni, nu va mai fi functional.

Realitate? Totul este un proiect de vreme ce testarile pe subiecti umani urmeaza sa se intample peste 3 ani. Si totusi increderea ca un astfel de sistem poate fi in viitorul apropiat un tratament nu numai pentru a-i ajuta pe cei obezi este ceea ce ofera sanse si incredere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.