luni, 4 noiembrie 2013

Un copil perfect

De la caz la caz perfectiunea este vazuta altfel. Insa cu siguranta ca fiecare cuplu de parinti are dorinta arzatoare de a avea un copil..perfect. Asta ar putea sa insemne sa fie sanatos pentru unii; altii vad totul in perfectiunea fizica, acel chip ca din poveste, ca din reviste, fara cusur. Si pentru ca lumea moderna permite tehnologii avansate noutatea vine cu brevetul unei companii care sa procreeze copii perfecti. De fapt se spune ca ei detin reteta pentru un copil perfect.

Firma 23andMe din California isi justifica brevetul prin nevoia de cercetare in cazul cuplurilor care nu pot avea copii. In acest fel familiile sa poate sa decida cand vine vorba de preferinte, in ideea de a avea un copil care sa semene cat mai mult cu cei ce aveau sa devina parinti. De aici si ideea monitorizata de a vedea cum va arata copilul pe baza analizei atat a femeii cat si a barbatului din cuplu.

Dorim insa sa avem un copil perfect? Ajungem sa ne comandam membrul de familie? Se pare ca mai toate lucrurile au o reteta; desi insa daca ne gandim la partea mai putin avantajoasa a povestii vom dori cu totii sa avem copii perfecti. Ca intr-un lant al lucrurilor care depind unele de altele vom uniformiza genele si vom pierde o parte din mostenirea genetica. Mai mult decat atat, vom ajunge mai vulnerabili in fata unor boli caci devenim predispusi sa aratam la fel, "construiti" la fel.

Si totusi, o ideea acceptata sau nu se pare ca a avea un copil perfect inseaman numai preocuparea pentru stiinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.