luni, 4 noiembrie 2013

O alta varianta sau o cale de iesire- tigari electronice

De multe ori te trezesti parca la realitate cand e prea tarziu. Sa fumezi inseamna sa te lasi foarte usor purtat de val. Sa tii pasul cu prietenii, sa participi la un grup sau petrecere sub aceeasi "sigla". Incepe totul cu o joaca, cu o curiozitate si continua din nevoia de nicotina, dependenta si obisnuinta. Cand iti dai seama cati bani investesti sa iti strici sanatatea- caci asta faci la propiu- este deja prea tarziu sa poti sa lasi fumatul pe ultimul loc in viata ta. Si incerci; diverse metode cu diverse recomandari. Te straduiesti pana cand iti demonstrezi ca nu este atat de usor. Ai incercat si categoria de tigari electronice?

Departe de a fi o noua treapta de savoare in materie de tigari totodata acestea nu sunt nici terapie chinuitoare. Practic un concept care pleaca din variile motive ce stau la baza fumatului. Rand pe rand inseamna un mix perfect:

  • Nicotina. La fel ca si in cazul tigarilor clasice si aici vei avea o lista lunga de optiuni. Poate fi vorba de o cantitate de nicotina ce porneste de la 0 si pana la un maxim de 24 g. Dar va fi exact invers, de la valoarea cu care deja te-ai obisnuit sa scazi cat mai mult sau chiar de tot. Pentru ca a te lasa dintr-o data de nicotina inseamna un risc mult mai mare de reactii si stari nepotrivite de vreme ce organismul va simti lipsa totala a ceea ce era parte din ritualul zilelor. 
  • Ticul in sine. Un fumator face mii de miscari ducand tigara la gura. Fire energica, va resimti nevoia de a face la fel si pe viitor. Astfel ca tigara electronica suplineste si din acest punct de vedere. 
  • Riscul de a fuma vs posibilitatea. A fi fumator inseamna sa iti asumi faptul ca te vei izola, ca nu vei pune in pericol sanatatea celor din jur. De cele mai multe ori este iritant sa trebuiasca sa stai in frig pentru o tigara. Astfel ca in cazul tigarilor electronice aceasta regula nu mai exista. De fapt o astfel de tigara emana aburi si nu fum si nu dauneaza celor din jur. Mai cu seama pentru ca nu are acel miros de tutun intepator si persistent. Iar cand vine vorba de risc sunt zonele in care ar trebui sa existe mai mult decat o grija. Tigara aprinsa este un inamic si chiar si dupa ce este termintata aduce un risc. Insa in cazul celei electronice acets lucru nu va mai conta.
Poate ca ingraditi din multe puncte de vedere insa de la sine inteles sa fie astfel fumatorii isi intaresc ideea de a fuma cu fiecare caz la fel ca cele prezentate. Este timpul sa incerci si altceva. Cand practic iti va fi dipsonibil fumatul oriunde, oricand insa tu sa nu iti mai doresti asta. Sa poti sa savurezi o tigara intre prieteni si lanag copii fara sa iti pese pentru ca tigara electronica nu are niciun efect nociv pentru cei din jur. Insa tu sa alegi ca nu mai ai nevoie de nimic, ca fumatul este istorie. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.