luni, 9 decembrie 2013

O mica planta are o mare influenta

Invatam de mici copii ca o planta "curata" aerul pe timp de zi. Si pe langa partea estetica o planta este o forma de a avea o viata sanatoasa in acelasi timp cu ideea de a aprecia frumosul. Sunt tot felul de vorbe populare conform carora o floare infloreste in casa ta daca ai suflet bun. Ori se pare ca pana la urma nu este de ignorat grija fata de flori si plante mai ales ca cercetatorii aduc la lumina si o alta influenta pe care acestea le au.

Ghiveciul cu flori de la mama sau o oarecare planta asezata frumos pe birou la locul de munca sporeste creativitatea, te face sa te concentrezi mai bine si prin urmare sunt mai multe sanse de a fi promovat. Pare aproape ireal, surprinzator cu adevarat insa asa cum spun cei care au realizat un astfel de studiu, Universitatea din Exeter, se pare ca in cifre concrete alegerea unei plante sau flori sa infrumuseteze locul de munca aduce beneficii de genul:

-creşterea creativitatii cu 45%;
-mărirea productivitatiii cu 38%;
-sporirea cu 47% a starii de bine a angajatilor.

Nu este prima data cand astfel de studii sunt realizate. In trecut s-a dovedit stiintific faptul ca o planta poate avea o mare influenta in starea de spirit a oamenilor. In saloanele unui spital acestea scad sansele ca un pacient sa fie diagnosticat cu anxietate, in scoli creste gradul de concentrare, in apartamente aerul este mai curat. Secretul lor este dezvaluit! 

Si totusi nu punem mereu pret pe aceasta idee.Necesita ingrijire de care unii se feresc, nu este recomandat ca plantele sa fie prezente pe timpul noptii in incaperea in care se doarme si din varii puncte de vedere se exclude ideea de a avea prezenta acestora in apropierea noastra. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.