luni, 27 ianuarie 2014

Uitarea, caracteristica comuna si genetica a barbatilor

Un barbat va uita ziua in care v-ati cunoscut, cand este ziua mamei, care este data casatoriei si asa mai departe. Ai crede la un moment dat ca face dinadins si asta supara caci denota lipsa de atentie pana la urma. Chiar nu conteaza pentru el ca au trecut x ani de cand sunteti impreuna? Explicatia, in favoarea lor si care sa linisteasca sufletele, este aceea ca barbatii uita mai mult decat femeile. Studiile arata asta, cercetatorii afirma deci este greu de contrazis.

Mai mult decat atat, se pare ca nu are legatura cu varsta. Caci la 50 de ani nu mai ai memoria pe care o aveai la 20. Insa nu are importanta asta. Barbatii uita pur si simplu unele lucruri. Ba chiar ar avea intr-o oarecare masura legatura cu educatia primita, cei scoliti avand se pare o memorie mai buna decat cei care nu au avut inclinatii spre educatie.

Uita pentru ca nu conteaza? Aparent nu. Cercetatorii spun ca uitarea in cazul barbatilor nu tine de asta si este destul de greu ca acestia sa isi aminteasca o conversatie ce a avut loc in urma cu un an sau  mai cu seama detaliile a ceea ce s-a intamplat cu ceva timp in urma. Insa in viziunea femeilor nu exista explicatie. Cum sa uiti cand gandurile tale ar trebuie inevitabil sa se lege de partenera? Cum sa uiti de ziua ei de nastere, de cea a mamei sale, de matusa, de unchi, de nepti si toate rudele? Poate totusi este in avantajul lor; femeile sa detina suprematie si din acest punct de vedere de vreme ce femeile clipesc mai des, sunt capabile sa faca mai multe lucruri in acelasi timp si totusi sa aiba concentrare pentru toate. Femeile sunt mame, sotii si prietene si tot ele sunt cele care rezista si nu se plang despre asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.