vineri, 7 februarie 2014

Cele mai cautate job-uri in viitor

La fel ca in orice alta piata cand vine vorba de job-uri exista tendinte care ne arata spre ce ne indreptam si in functie de mai multi factori cum se contureaza societatea in care traim. Daca in vremurile de demult intrebat ce te vei face cand vei fi mare raspunsul viza segmentul de doctori si invatatoare mai nou ne indreptam spre segmente ce tin de IT. Dar nu sunt singurele. Asa cum arata o predictie a anilor ce vor veni este profitabil sa te axezi pe job-uri precum:

  • Asistente medicale. Desigur cu tot ceea ce se implica in domeniu, doctori de orice fel. Sa nu uitam ca astfel de servicii sunt mereu cautate, ca populatia imbatraneste si se necesita ingrijire si cine daca nu un personal calificat pentru asta ar putea sa aiba grija de cei care ajung la o varsta nobila insa sunt plini de probleme medicale. 
  • Programatori. Programatorii de soft-uri sunt la mare cautare si ei insa va exista o tendinta in special pentru programatorii de aplicatii, cei care se indreapta mai mult catre consumatori si nevoile lor mai degraba decat de componentele sistemelor de calculator. 
  • Directori. Directori generali, de operatiuni, care sa coordoneze totul sunt mereu o necesitate deci tendintele se vor pastra. 
Desi nu toata lumea ar putea activa in astfel de domenii sa nu uitam ca inca avem nevoie de femei de serviciu sau firme specializate cu personal calificat pentru asta, inca avem nevoie de cei care sa transporte diverse lucruri si care sa faca partea mai grea in viata noastra. Timpul costa bani si ceea ce pentru unii este mai putin important pentru altii este o slujba platita, din care sa traiasca. Si nu, inca nu am ajuns sa fim invadati de roboti care sa faca totul in locul nostru. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.