marți, 11 februarie 2014

Ziua Indragostitilor intre iluzia iubirii si comercialul

Se face prea mare tam-tam pentru 14 februarie. Se pune prea mult pret pe ceva ce nici macar nu am "construit". Uitam de traditiile noastre si ne indreptam spre altele. Si totusi 14 februarie continua sa fie un punct de maxim interes pentru indragostiti. O oarecare discriminare in randul traditiilor si mai ales in randul celor care nu au ce sa sarbatoreasca. Nu este sumbru insa de multe ori este o iluzie.

Ziua Indragostitilor ar avea si ea farmec daca am sti pe ce sa punem accent. Daca nu ne-am avanta in prea mult comercial. Caci asta a devenit totul, pur comercial. Se vand inimi ca si cand ar fi painea calda, se vand bilete pentru excursii ca si cand ar fi sansa vietii de a fi fericit. Trist este ca uneori un cuplu este o iluzie. Poate ca ar trebui sa reflectam mai mult asa cum se spune ca singuratatea doare insa singuratatea in doi este si mai crunta. Sa fii in cuplu si sa crezi ca 14 februarie este ziua cea mai fericita cand de fapt nimic nu se dovedeste a fi asa; sa tragi sperante si sa te gandesti ca poate aceasta zi va avea un suflu magic ca intre voi totul sa mearga bine nu merge.

Daca unii au iluzia iubirii altii se lasa dusi de val. Pur si simplu cu spiritul de turma daca cei din jur cumpara flori de ce nu ai face si tu asta. Pur si simplu daca cei din jur se pregatesc cu surprize pentru iubit/iubita de ce nu ai face si tu asta. oricat de frumos suna tot nu suna bine. Pentru ca nu vine de la tine, pentru ca nu vine din suflet, pentru ca se ghideaza dupa ceva, pentru ca tine de tipare si de ceea ce cei din jur fac.

Sa iubesti si sa fii iubit este idealul in viata. Insa purul sentiment este adesea confundat si poate ca de aceea nu avem casnicii durabile si iubiri sincere, de aceea nu iubim mai mult si nici in varianta romaneasca, uitam sa se spunem "puisor" si preferam "baby", uitam de "te iubesc" si spunem "I love you". Una peste alta iubeste sub orice forma si in orice limba insa nu uita sa iubesti pur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.