luni, 3 februarie 2014

De ce se simt vinovate femeile

Uneori sa iti oferi scuzele este o metoda de a face pe cei din jur sa aiba incredere in tine. Este dovedit faptul ca scuzele oferite chiar si cand este inutil asta ii fac pe cei din jur sa isi creasca nivelul de incredere fata de tine. Te vad poate ca o victima intr-o oarecare masura. Insa se intampla asta si pentru ca femeile isi ofera scuzele mai des decat barbatii. Acestea se simt mai vinovate si motivele sunt diverse. Insa in marea de diferente este cert ca femeile se simt vinovate de situatii precum:

  • Situatii in care sunt parte adiacenta. Se vor simti prost si responsabile, isi vor oferi scuze in numele sotului, prietenului, iubitului, copilului si asa mai departe. Ai zice ca este mama tuturor si cand se intampla ceva ce nu se inscrie in lista de aspecte ale unei vieti perfecte intervin...scuzele. 
  • Cand nu arata bine. Nu numai in fata partenerului fata de care s-ar intelege ca isi doresc sa impresioneze. Insa nu, acestea se grabesc sa spuna si vecinei si vanzatoarei de la magazin ca nu a avut timp prea mult sa se aranjeze si inevitabil apar si scuzele. 
  • Pentru ca intarzie. Exista deja un cliseu pentru asta, sa isi petreaca mult timp in fata dulapului si la fel de mult in fata trusei de machiaj. Si inevitabil cand in final isi termina misiunea isi cer scuze fata de partener pentru ca au intarziat, desi cateva minute inseamna eleganta de a se lasa asteptate. Si daca printr-o exceptie de la regula va fi cea mereu punctuala de asemenea se va scuza ca a ajuns mult mai repede, prea repede, mai repede decat restul. 
O femeie isi va oferi scuzele pentru aproape orice. Daca mai adaugi si cazul in care este ironica si spune "imi pare rau ca..." ai crede ca traieste intr-o lume perfecta sau asta si-ar dori. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.