miercuri, 2 aprilie 2014

De ce bem apa

De ce avem nevoie de apa? Pentru a trai. Este raspunsul cel mai simplu, cel care rezolva enigma pana la urma insa daca auzi peste tot ca avem nevoie de 2 litri de apa pe zi afla de fapt ca partial este gresit. Conteaza ca hidratarea sa fie una corecta, conteaza ca acea cantitate de apa sa fie absorbita corect de organism. Ori prea mult o data nu inseamna ca ai respectat o regula de aur.

Avem nevoie de apa mai mult decat credem. Avem nevoie sa fim hidratati si mai cu seama sa ne ajutam organismul sa functioneze bine. Cu aceste aspecte se coreleaza consumul de apa. Tine minte:

  • Apa te ajuta sa slabesti. Nu inseamna ca trebuie sa uiti de diete si de sport insa daca esti corect hidratat apa iti va oferi si senzatia de plin si nu vei mai avea acelasi apetit. S-a demonstrat astfel ca 2 pahare de apa ce se consuma inainte de masa sunt benefice in acest sens. 
  • Apa iti ofera energie. Cand ai stari proaste, de oboseala, te gandesti ca ai o carenta de vitamine. Degeaba iti vei umple stomacul cu tot felul de pastile si suplimente pentru ca chiar si asa cand organismul este deshidratat nu va transmite in intreg corpul cele necesare. Pentru ca sangele sa circule corect, pentru ca intreg organismul sa primeasca nutrienti si oxigen trebuie sa consumi apa. 
  • Apa are grija de performantele tale intelectuale. Creierul nu poate functiona la aceleasi cote daca nu exista o oxigenare corecta, daca nu este irigat corect. Lispa de apa duce la deshidratare si unul din semnele acestui caz se refera la durerea de cap. 
  • Previne diabetul. Cand organismul nu primeste suficienta apa va forta practic ficatul sa elibereze mai mult zahar in sange, ceea ce va impiedica ulterior ca organismul sa produca singur insulina. Diabetul este la un pas distanta. 
Apa este mai mult decat necesara daca tinem cont de o sanatate de fier. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.