vineri, 4 aprilie 2014

Dormi prea mult?

Era ziua in care planuisem cu totii sa ne vedem la drumetie, intr-un loc placut in padure. Era duminica in care culmea se nimerise sa fie liber. Era o zi superba de vara. Si exact asa cum fac mai toti ne-am hotarat sa plecam din calea soarelui catre umbra padurii. Doar ca el nu se trezea, doar ca el era prea somnoros sa reactioneze. Asta avea sa incurce pe toata lumea.

Fiecare decizie pe care o luam are doua cai; fie tine de o boala, de ceva ce nu putem controla sau poate despre care nici macar nu stim inca fie este vorba de felul in care am fost crescuti, de bunul simt si respectul pentru cei din jur. Ori somnul indelung poate fi o boala; somnul este cu adevarat o problema cand pur si simplu simti ca nu sta in puterile tale sa te trezesti si sa reactionezi.

Prea putini stiu poate ca faptul ca ne trezim tarziu sau cu greu tine de un hormon a carui nivel influenteaza starea pe care o avem. De vina ar fi stresul desi nu se exclude nici posibilitatea ca programul haotic sa fie si el pe aceeasi lungime de unda. Ori daca pierzi noptile somnul pe timp de zi nu are cum sa fie la fel de odihnitor.

Mai mult decat atat, femeile se pare ca au nevoie de o ora in plus cand vine vorba de somn, fata de barbati. Nu, nu este un mit caci somnul de frumusete este cu adevarat necesar. Si avand in vedere ca sunt mai delicate si totusi mai rapide fata de barbati femeile au nevoie de nitel mai multa grija fata de ele.

Nu, nu era lipsa de interes sa se trezeasca. Somnul sau profund il facea sa se simta strain si paralel cu ce se intampla in realitate, il facea sa auda doar vagi sunete despre ce se intampla in jurul sau. Si nu pentru ca voia asta desi toata lumea l-a acuzat la acel moment. Si daca mai pui si faptul ca oboseala cronica este si ea o boala ce te poate afecta sa dormi prea mult nu se explica prin lispa de interes si responsabilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.