marți, 22 iulie 2014

Top sfaturi pentru alegeri sanatoase

Suntem direct raspunzatori pentru ceea ce alegem sa consumam insa de cele mai multe ori nici ca ne dam seama si ne avantam spre placerile ce aparent sunt un deliciu insa care incet si sigur ajung sa ne afecteze sanatatea. Chiar si cand mergi la restaurant este destul de tentnant sa alegi acele tipuri de mancare care efectiv nu fac bine.

Intr-un top al sfaturilor pentru a face alegeri mai sanatoase se numara:

  1. Orice fel de mancare posibil combina-l cu legume si nu cu cartofi. Si indiferent ce tip de mancare alegi fii sigur ca o portie de legume ai consumat la acea masa. 
  2. Evita orezul alb si alege-l pe cel brun. 
  3. Prima optiune este o supa. Mai ales cand iti doresti sa consumi un meniu complet, cu toate felurile de mancare. 
  4. Fii dragut si politicos cu ospatarul caci acesta iti poate da si sfaturi despre ce tip de mancare este mai bine sa alegi coform cu ce se intampla in bucataria restaurantului. 
  5. Desertul ar fi bine sa se defineasca prin inghetata sau de ce nu fructe. Si daca pur si simplu nu mai incape ai putea mai bine sa il iei acasa. 
  6. Fara paine de la inceput. 
  7. Orice gustare exista deja in mod normal pe masa cere sa fie luata. 
  8. Prefera cel mai adesea carnea la gratar. 
  9. Fara dressing, in schimb cu iaurt. 
  10. O salata este o optiune sanatoasa numai cand nu are dressing, bacon sau cine stie ce prajeala adaugata asa ca rezuma totul la ceva simplist. 

Pana la urma tine de modul prin care iti personalizezi optiunile si nu te avanti sa cumperi un meniu intreg sau sa alegi cine stie ce oferta interesanta- de fapt ar putea fi ceea ce doresc sa scape mai repede. 

2 comentarii:

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.