joi, 17 iulie 2014

Top alimente de care sa te feresti

Ai nevoie doar de un pas, de unul gresit ca sa ajungi in punctul in care devii un dependent de un anumit lucru. Este de ajuns sa accepti provocarea pentru ca mai apoi sa nu te poti opri din consum. Se intampla cel mai adesea cu dulciurile insa lista se extinde. Nici nu banuiai care sa fie acele produse ce iti pot da o dependenta alimentara si sa fie necesar sa te feresti:

  1. Produse coapte, prajite. Acestea sunt un deliciu accesibil la orice pas. Nu plac toate stilurile de produse de patiserie si nu numai. In spatele a ceea ce consumam se afla indulcitori precum siropul de porumb si nu numai care in timp sa ne faca dornici de a repeta intreaga poveste. Din putin cate putin ajungi sa devii dependent de astfel de produse. 
  2. Bauturi cu cafeina si nu trebuie sa fie vorba numai de cafea. Ar putea fi la fel de bine vorba de energizante. Astfel de bauturi sunt cele care stimuleaza in mod artificial secretia de adrenalina care sa aduca un plus de energie insa totul este de moment caci oboseala intervine ulterior. Si cum tu iti tot vei dori sa fii plin de energie vei continua sa consumi cu drag astfel de bauturi. 
  3. Uleioase si sarate chipsurile sunt cu diverse arome care sa incante pe toata lumea. Acestea transmit creierului ca este vorba de un moment de placere si in momentul in care ne oprim creierul primeste semnalele unui soc. Desigur, ceea ce ne place ne dorim sa tot continue. 
  4. Nu in cele din urma in lista surprinzatoare a produselor care ofera dependenta se numara si inghetata, cea care aduce se pare un motiv in plus pentru lista de "pacate" alimentare. De cele mai multe ori inghetata din comert contine grasimi si aduce un mare aport de calorii asa ca pe langa faptul ca ameninta silueta este si ea care iti va da o dependenta usoara. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.