joi, 28 august 2014

Casnicia fericita

Se spune ca pentru a convietui in liniste si pace trebuie sa taci. In timp, din intelepciune se pare ca oamenii tac. Mai bine decat sa alimentezi cu ura si cearta, cu frustrare si tot felul de sentimente. Daca e sa tinem cont de ceea ce cercetatorii spun despre fericirea in casnicie ar trebuie sa fie vorba de:

  • Recunoasterea greselilor. Trebuie sa iti asumi cand gresesi, trebuie sa iti asumi ca  nu esti perfect. Asa ca nu sari calul si nu crede ca tu esti cel mai bun, punand la indoiala ceea ce partenerul stie si face. Pana la urma acest lucru inseamna ca unul sa cedeze si un altul sa accepte situatia. 
  • Compromisuri? O sumedenie. Insa asta nu este de speriat de vreme ce pentru binele tau, al partenerului si a casei, a vietii in doi se va necesita la un moment dat o actiune anume. Daca o accepti de fapt accepti viata in doi cu ce inseamna ea. Si nu iti inchipui ca vei intalni la fiecare pas un compromis. 
  • Timpul de a sta impreuna. Simplul fapt ca va impartiti treburile casnice nu inseamna ca va petreceti timp impreuna. Asa ca fara a crea o separare intre voi si un punct mort ar trebui sa gasiti timp pentru voi doi si numai pentru voi.
  • Comunicare si sinceritatea. Sunt ingrediente minune, ca sarea in bucate. Daca nu spui ce te doare partenerul nu are cum sa stie ce se intampla si ce face este ce te deranjeaza. Mai mult decat atat, tine de sinceritatea de nu mima fericirea in cuplu. 
Poate ca se necesita un efort in a avea o casnicie fericita insa si satisfactia este pe masura. Daca iti doresti sa mearga va merge insa delasarea nu are ce cauta in aceasta ecuatie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.