miercuri, 27 august 2014

Cum creezi o prietenie intre caine si copil

Aproape orice copil isi doreste la un moment dat un prieten de ordin animal, de la un caine si pana la cine stie poate chiar si o broasca testoasa. Cert este ca o astfel de prietenie este adorabila insa conteaza in ce termeni si conditii se intampla. Ori cand se intampla ca in casa ta sa existe deja un caine pana cand sa ajunga si un copil lucrurile sunt usor mai complicate.

In prima faza toata lumea se alarmeaza spunand ca ar trebui sa scapi de caine. Daca il vei trimite la tara va fi cu mult mai greu ulterior sa il faci sa se readapteze. Asa ca decide pe ce drum mergi. Nu este simplu insa efortul tau poate cunoaste si efecte in cele din urma.

Se spune ca in  primul rand cainele nu trebuie sa se simta ca si cand este dat la o parte. Asa ca mai intai fa-l sa cunoasca noul membru si mirosul acestuia. O jucarie, o paturica a acestuia pot fi acele elemente de inceput. In plus, amenajarea locului copilului ar trebui sa se intample cu mult inainte de a veni cu acesta acasa si pentru ca animalul de companie sa se obisnuiasca cu ceea ce urmeaza sa se intample.

Nu ii lasa nesupravegheati. Nu e ca si cand lasi copilul sub nasul cainelui si astepti ca acesta sa accepte noua prezenta. Asa ca nu tine cont de un astfel de principiu; oricat de prietenos poate parea un caine nu se recomanda asa ceva.

De fapt care sa fie problema? Cainele ar putea simti ca este neglijat si isi va dori inapoi atentia adultilor si iubirea lor. Nu il neglija nici pe el si ofer-i si joaca si de toate. Treptat va intelege ca trebuie sa imparta asta si cu cel mic.

Rabdarea este si ea necesara. Nu exista un timp anume in care cainele sa se obisnuiasca cu cel  mic si invers. Poate dura chiar si pana la 2 luni sau chiar mai mult. In plus, sa te obisnuiesti cu un alt ritm este valabil si pentru parinti deci se intelege de ce este destul de greu si pentru catel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.