luni, 11 august 2014

Explicatiile lipsei de concentrare

Nu te poti concentra din varii motive insa dincolo de ceea ce poate parea banal tine de anumite aspecte sa spunem din lumea moderna. Descopera ce motive ai pentru a nu fi cu mintea acolo unde trebuie:

  1. Nu faci miscare si asta face parte din ritmul zilelor moderne cand cei mai multi dintre noi sunt cei care lucreaza  la birou in fiecare zi. Din nevoia pana la urma de a urma un astfel de ritm nici timpul liber nu mai este caracterizat de miscare. Ce nu stim este ca in aceste cazuri lipsa de miscare este cea care oxigeneaza mai putin organele pentru ca circulatia sanguina nu este una potrivita. Si intr-un lung sir de aspecte ce se leaga unele de altele ajungem in punctul in care sa resimtim o oboseala crunta, o stare de somn. Ai nevoie de contrabalans astfel ca daca nu tine de sportul pe care sa il practici in timpul liber atunci sa alternezi cu orele de munca stand in picioare. 
  2. Prea multa tehnologie in jurul tau. De ce ar fi acesta un motiv pentru care nu mai esti la fel de concentrat? Pentru ca fara sa iti dai seama insa in subconstient tine de asocierea unor gadget-uri cu atentia ta. La Tv urmeaza sa se difuzeze anumite programe care te-ai interesa, pe retelele sociale sunt noutati, cu gandul la telefon iti vine sa suni pe cine stie cine si tot asa. 
  3. Stresul este si el un motiv pentru care ajungi sa nu te mai concentrezi asa cum o faceai candva. In acest sens ai nevoie de un echilibru. Modalitatile prin care ai putea sa combati efectele lipsei de concentrare ce se bazeaza pe stres sunt multiple; ar putea fi vorba de consumul de fructe si legume, necesarul de multi-vitamine si minerale etc. 
In orice caz sa nu poti sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut nu tine de fiecare data doar de partea de distractie sau oboseala cand mintea iti zboara in alta parte si de cele mai multe ori la nevoia de somn, de odihna. 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.