luni, 22 septembrie 2014

Cerinte pentru insotitori de zbor

Sa fii insotitor de zbor este o meserie pe cat de baneasca pe atat de pretentioasa si asta pentru ca persoanele in cauza ar trebui sa fie un sprijin si un ghid pentru calatori. Este de la sine inteles ca sunt anumite cerinte pe care trebuie sa le indeplineasca pana a ocupa pozitia mult dorita.

Sa fii insotitor de zbor inseamna mai mult decat nevoia de a nu avea frica de inaltime si de ce nu de spatii inchise. Incepe in primul rand cu cerinta de aspect fizic si anume o inaltime de minimum 157 cm. Inotul este si el trecut pe lista caci situatiile de urgenta implica poate si o nevoie din acest punct de vedere.

Din aceeasi lista se numara si cazierul curat. Insa sa nu uitam de o limba straina. Mai ales in conditiile in care zborurile sunt peste tot in lume se cere cel putin cunoasterea limbii engleze, vorbita, inteleasa de asemenea. Si daca tinem cont de asemenea ca vor avea nevoie de o tinuta impusa, uniforma cu pricina, insotitoarele de zbor nu au voie sa aiba la vedere tatuaje care sa atraga atentia; il poti avea insa numai tu sa stii de el.

Cerintele difera insa de la caz la caz. Sunt companii aeriene care cer spre exemplu si carnet de conducere si cunoasterea a mai multor limbi straine. Insa nu e musai sa aiba experienta in domeniu. Pe langa toate acestea munca in conditii de stres se regaseste in necesarul aptitudinilor viitorului candidat, de a face fata oricarei situatii.

Daca te descurci in apa fara ajutor cel putin 25 de metri, daca nu ai nevoie de pantofi pentru a fi inalta si cu o armonie in greutate si forme tot ce mai conteaza este sa stii limbi straine, sa fii major/a si sa iti doresti cariera....la inaltime.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.