miercuri, 24 septembrie 2014

Ce trebuie sa stii despre divort

Nimanui nu face placere insa divortul pare si el iminent in cazurile unora. Tine de ceea ce nu are rezolvare, de ceea ce nu ai cum sa treci peste. Desi se spune ca ceea ce Dumnezeu a unit oamenii sa nu desparta cand alta solutie nu exista decat sa se ajunga la separare.

Ce nu iti spune nimeni despre divort 

Nu ai cum sa stii despre asta pana cand nu treci prin asta. Asa ca ceea ce nu iti spune nimeni insa cert este ca vei experimenta tine de:

  1. Cei din jur isi vor spune ca oricum nu erati pe aceeasi lungime de unda. Probabil ca si celulailt ii vor spune la fel insa de fapt aceste vorbe nu te ajuta. Asa ca ce a fost a fost insa trebuie sa iti stii foarte bine sustinerile si sa intelegi foarte bine cauzele divortului. 
  2. Cel mai greu moment de dupa...sa le spui copiilor. Pentru ca ei nu vor intelege si tranzitia de la unul la altul sau de la doi la unu se va simti destul de greu. Insa o data cu responsabilitatea asumata de a face acest pas tine cont si de sfatul unui psiholog daca este cazul. 
  3. Prietenii se vor imparti. Este normal sa fie asa insa asta nu inseamna ca vei ramane singur/a. Pur si simplu lasa totul judecat de cei care isi vor alege pana la urma cu cine sa mearga mai departe. Nu e ca si cand ai fi in competitie si ar trebui sa ii atragi prietenii din copilarie, culmea. 
  4. Este normal sa te invinovatesti si sa plangi. Sau nu. Asta tine de fiecare in parte insa senzatiile acelea inopinate cand te apuca plansul sunt normale. Si mai bine te descarci si mergi mai departe. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.