marți, 2 septembrie 2014

Crezi in vise?

Unii cred ca au un simt aparte fie de a intui ce se va intampla fie pur si simplu primesc semnale de acest gen. Cred ca nu este prima data cand ai auzit ca visele sunt premonitii sau in orice caz ca acestea aduc anumite stiri ce trebuie sa le interpretezi. Adevarat sau fals?

  1. Un vis violent este un semn de boala pe viitor. Daca e sa tinem cont de studiile pe aceasta tema se pare ca visele violente pot anunta un debut al bolii Parkinson. Insa asta tine de o distanta considerabila si pot trece si peste 10 ani pana cand sa se intample confirmarea. 
  2. Cei care se gasesc a fi mai activi noapte se pare ca sunt si cei care au mai multe sanse de a avea cosmaruri. Lipsa unui somn linistit se cauzeaza lipsei de somn la ora potrivita si 80% din cei care fac parte dintr-o astfel de categorie experimenteaza asa ceva. 
  3. Visul poate fi controlat. Desi nu este ceea ce toate lumea ar putea sa faca se pare ca gamerii sunt cei mai avantajati din acest punct de vedere. Pentru ca tine de controlul unei lumi paralele ar trebui sa exersezi intens ce inseamna viata din joc pentru a intelege cum sa iti induci sa visezi ceva anume. Sau in orice caz sa iti controlezi cosmarurile. 
  4. Visele ar trebui sa ne faca mai fericiti. Se pare ca in timpul starii de visare nu facem altceva decat sa procesam informatiile ce au si implicatie emotionala cu referire la ziua de a trecut insa eliminand factorul si efectul de stres astfel ca starea ar trebui sa fie una de fericire. 
Cat despre semnificatia in sine fiecare persoana insa si fiecare cultura in parte are o explicatie logica si se pare ca ne place sa gasim corelari in viata reala. Cercetatorii insa nu sunt atat de siguri pe acest aspect. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.