vineri, 5 septembrie 2014

Puncte critice

Stii acele momente in care parca totul se afla ca cotitura? Se intampla adesea sa ai parca o revelatie fata de situatia in care te afli. Un singur moment iti este de ajuns sa iti dai seama daca esti ca un strain pe drumul gresit. Punctele critice ale unei relatii nu ti le va spune nimeni; pana la urma gradul de suportabilitate il are fiecare si in mod diferit.

Tine insa poate si de mandria, orgoliul pe care il ai fata de anumite situatii:
  • Detasarea. Ori sunteti in aceeasi barca ori nu mai sunteti. Asa ca absolvit de orice vina considera ca nimic nu este in lista sa de atributii. O atitudine de parca esti parasit cand iti este mai greu suna deja a relatie in care sunt doi insa doar fictiv. 
  • Critica. Nu cred in varianta ca il iei asa cum este. De fapt ne mulam unii dupa altii si ne conturam relatia intr-un echilibru de acest gen. Asa ca nu merge ideea de repros ca tu l-ai schimbat si tu l-ai impins in a fi mai inchis sau poate mai detasat de tine. 
  • Dezinteresul. Se pare ca de-a lungul timpul ajungi sa iti pierzi un interes insa asta numai daca cel de langa tine nu are nici el interes viu in a pastra totul pe un drum comun. Sustragerea emotionala este cea care intervine pe parcurs, mai devreme sau mai tarziu. 
In orice caz, sa tii cont de modul in care relatia ta se indreapta spre maturitate inseamna grija pentru asta, interes si nu in cele din urma tine de faptul ca nimic nu se obtine fara efort. Si mai este si varianta de a ajunge in acest punct cand de fapt it dai seama ca totul era vag si de neinteles inca de la bun inceput insa acum ti-ai dat seama si tu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.