joi, 4 decembrie 2014

Un animal de companie nu este o joaca

Desi pare sa fie ca mica jucarie ce o pui in vitrina un animal de companie nu este totusi ceea ce pare. Impune responsabilitate si nu numai si cu fiecare greseala facuta din aceste puncte de vedere vin si aspecte nefavorabile pentru stapan. Din lista comuna se numara:

  • Lipsa de grija la sanatate. Asta inseamna deparazitare si rezolvarea unor probleme de genul sanatatii ce daca nu sunt rezolvate se agraveaza fara doar si poate. Chiar si cand pastila de deparazitare interna nu este oferita excretia de viermi ar putea dauna daca nu umanului atunci copiilor. 
  • Tratamentul de purici, capuse si asa mai departe reprezinta de asemenea necesarul de a face parte din rutina de ingrijire a unui animal de companie. Avand in vedere acest lucru si faptul ca simpla iritatie si infectie a intregii locuinte trebuie sa ai in vedere un program strict pentru asta. 
  • Mancarea este la ora fixa cum pentru fiecare om in parte se necesita asta. 
  • Daca pleci de acasa nu uita ca animalul de companie se va plictisi. Cainele face mai urat in sensul in care va incepe sa iti roada prin casa tot felul de lucruri. Asa ca asigura-te ca are tot felul de jucarii care sa il tina ocupat. 
  • Animalul face pui doar daca iti vei dori asta. Asa ca plimbarea de regula nu trebuie sa fie neinsotita sau femela nu ar trebui lasata nesupravegheata sau poate chiar sterilizata. 
  • Animalul are nevoie de plimbare, de joaca si asa mai departe. Nu ignora un astfel de program caci nu va fi de mirare sa ii observi un comportament atipic, de la sunete ciudate si pana la sunete intense. 
Vei spune ca pretentiile ridicate de prezenta unui animal de companie inseamna prea mult. Poate ca lucrurile nu se vad atat de drastic pas cu pas cand te vei bucura de prezenta unui catel in casa ta. Insa cert este ca implica numeroase responsabilitati. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.