marți, 27 ianuarie 2015

Depresia de sezon se poate depasi

Trecerile dintre sezoane inseamna o mica diferenta nu numai de temperatura. Se resimt anumite treceri si la nivel de stare si din punct de vedere psihologic asa ca nu este exclus ca la un moment dat sa resimti si depresia de sezon. Asadar, tine cont de modul in care ai putea sa eviti astfel de stari.

In primul rand nu te lasa prada unor stari negative. Stii acel efect placebo? Refuza sa crezi ca iti merge prost, ca nu iti este bine. Puterea mintii umane este una ce parca nu o poti contoriza asa ca tine cont de asta si influenteaza-ti gandurile cu ceva pozitiv. Desi unii ar putea crede ca tine si de o mai mare dezamagire cand se va ajunge in punctul concret ideea in sine este sa fii mai puternic si sa lupti mai mult. 

Nu lasa timpul sa treaca in van. Asa ca planifica vacante, planifica lucruri si tine-te de ele. Asta te va tine in priza si te va ajuta sa iti canalizezi energiile spre un segment productiv. E ca si cand ai apela la terapia prin munca, ceea ce de altfel te ajuta sa iti mentii psihicul la un nivel satisfacator. De fapt nici nu vei mai avea timp sa te gandesti la un sens negativ al vietii. 

Rutina nu este placuta insa sanatoasa. Cel putin din punct de vedere al somnului, al modului in care organismul tau este invatat sa coopereze pentru nivelul de energie in fiecare zi ai nevoie de o rutina. Asta te va ajuta sa tii un ritm bun al meselor de peste zi, al odihnei si implicit al modului energic pe care organismul il are. 

Nu uita insa de placerea pe care o gasesti in lucruri mici. Poate fi terapia prin muzica si nu numai, activitati pe care sa le deprinzi zilnic si care sa iti incante privirea, gustul si asa mai departe. De preferat este sa continui sau sa incepi un sport sau orice activitate care tine de partea sezoniera de ce nu, pentru a avea mereu ceva atractiv de facut. 


Un comentariu:

  1. Depresia de sezon ai poate fi depasita printr-o alimentatie potrivita. Ce-i drept, suntem in sezonul rece, dar fructe se gasesc berechet, iar diversitatea e mare. Pana la urma urmei, si depresia e o reactie chimica din organism care este reversibila.

    De exemplu eu aproape zilnic consum 1-2 pahare cu suc de fructe, uneori chiar si legume cu pulpa.

    RăspundețiȘtergere

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.