joi, 22 ianuarie 2015

Deschide bine ochii: stresul iti consuma viata!

Cand suntem tineri nu dam importanta anumitor evenimente si credem ca, lasa, maine va fi mai bine. Cand ajungem insa la o varsta matura acel lasa roade pentru ca nu stii cate zile sau sanse vei mai avea. Asa ca o prima lectie de invatat este aceea ca stresul nu ar trebui el sa iti consume viata, energia si sansele.

Stresat fiind nu iti dai seama pe moment asa ca te trezesti cu anumite stari si te intrebi cum si de unde le ai. Afla ca efectele acestei stari psihice inseamna un impuls pentru intreg organismul pentru a dezvolta slabiciuni in fata unor boli. Descopera despre stres ca nu este atat de prietenos cu tine si iti slabeste imunitatea. Pentru ca iti afecteaza tot, psihicul este la pamant si in conditiile in care elibereaza hormonul stresului ajungi sa nu mai ai un scut in fata unor boli.

Pe aceeasi cale mai putin prietenoasa stresul iti afecteaza si altfel viata. Spre exemplu e posibil sa experimentezi acel soi de "nu pot dormi". Asta inseamna ca te vei chinui noptile si cand crezi ca ai adormit deja suna alarma. Este poate un caz ajuns departe cand te chinuie gandurile si cauti o solutie. In linistea noptii crezi ca este cel mai bun moment sa te gandesti profund la ce urmeaza. Doar crezi, caci nu este bine.

Povestea nu se opreste aici. Stresul iti poate afecta si memoria, te poate dezechilibra atat de mult incat sa nu mai retii lucruri, sa le faci pe toate pe graba si mai cu seama sa faci mai totul sub presiune. Apar durerile de cap, normale dupa un astfel de ritm. Specialistii spun ca pana si digestia are de suferit de vreme ce nu mai ai un ritm constant.

Invata ca stresul nu ar trebui sa faca parte din viata ta. Invata ca nu ar trebui sa iti traiesti viata sub presiune. De fapt trebuie sa te bucuri de ceea ce ai si sa fii sa zicem usor mai rezervat in fata unor probleme. Insa ele te vor dobori si tu vei fi ramas cu clipe pierdute. Se merita?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.