miercuri, 4 februarie 2015

Cat esti de dispus sa mergi la cafeneaua mortii

Nu, nu este un film de groaza si  nici nu tine de o invitatie macabra printre sicrie. Cu totii avem o oarecare teama de moarte si poate ca si fata de tot ce implica acest lucru, un corp lipsit de viata. Insa ideea in sine ne ingrozeste mai mult pentru ca este un taram necunoscut. Au ajuns oamenii si in spatiu si pe luna insa in cealalta lume nu. Sau cel putin nu s-a mai intors nimeni daca e sa facem glume.

Cert este ca asa dupa cum suna cafeneaua mortii iti trezeste fiori. Cu toate acestea nu pare deloc a avea ceva inspaimantator acolo. De fapt este un loc linistit, un loc vesel, ca oricare alta cafenea in care mergi si te simti bine. Doar ca de data aceasta scopul este cu totul altul si anume se pune accent pe ideea de a discuta despre moarte.

Un sociolog elventian a venit cu ideea si se pare ca de atunci acest lucru continua sa intrige insa in egala masura sa adune cat mai multi interesati de acest subiect si de modul in care se petrec lucrurile. Intalnirile de acest gen au loc intr-un scop pur conversational despre moarte. Adica participantii in acest grup au ocazia sa faca schimb de impresie si sa descopere mai multe despre ce se intampla cand mori sau cum si-ar dori ei sa fie totul planificiat.

Un subiect care iti trezeste fiori si cu toate acestea cel care face parte din vietile noastre. Pana la urma cu totii suntem datori la un moment dat cu o moarte deci inevitabil se ajunge la acest punct. Pregatirea pentru aceasta clipa este poate necesara cel putin pentru a nu mai privi cu teama ce se intampla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.