miercuri, 3 iunie 2015

Nu te explica in fata nimanui

Cele mai multe actiuni pe care le facem dau nastere unor intrebari sau unor comentarii din partea celor din jur. Toti isi dau cu parerea despre cum ar trebui sa aratam, cum sa ne comportam in lume, cu cine trebuie sa comunicam si cu cine putem ”face casa”. Membrii familiei, prietenii sau chiar unele persoane total straine se trezesc de multe ori vorbind, si iti cer de multe ori explicatii pentru actiunile pe care le faci. Nu esti dator sa dai nimanui vreo explicatie.

In primul rand nu trebuie sa iti explici situatia vietii tale in fata nimanui. Nu trebuie sa dai raportul asupra oricarui lucru pe care il faci. Persoanele din jurul tau nu trebuie sa inceapa sa iti ofere sfaturi daca trebuie sau nu sa te casatoresti sau sa te muti. Daca esti in totalitate constient de ceea ce se petrece cu viata ta, inseamna ca ai propriile motive pentru care sa te mentii in acest fel, iar pe nimeni nu trebuie sa intereseze.

Fiecare are personalitatea proprie care ne caracterizeaza ca si indivizi unici. Ai ganduri proprii, iar acesta este prioritatea ta principala. Esti o personalitate si nu trebuie sa fii responsabil in fata celor din jur.

De asemenea, daca ti se pare ca nu ai gresit, sau poate ca ai gresit insa nu iti pare rau pentru ceea ce ai facut, nu este nevoie sa te scuzi. Multe persoane isi cer scuze foarte repede in momentul in care au gresit, considerand ca acest lucru este ca un fel de tratament in relatia cu persoana fata de care au gresit. Daca tu nu te simti vinovat, nu este nevoie sa iti ceri scuze, chiar daca ceilalti cconsidera ca ai gresit.


Nu in ultimul rand, trebuie sa inveti sa spui ”NU” in momentul in care nu esti de acord cu anumite lucruri. Accepta ceea ce ceilalti iti ofera, insa daca ceva nu iti place, esti liber sa spui NU, iar in acest fel iti aperi convingerile si obiectivele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.