joi, 4 iunie 2015

Greseli la sedintele foto

Daca esti genul care abia ce experimenteaza ceea ce tine de sedinte foto atunci cu mai mare masura trebuie sa se tina cont de anumite sfaturi. Nu mergi sa imortalizezi un chip ci si un moment in viata. Daca este vorba de o sedinta foto ce tine de nunta sau evenimente de acest gen atunci cu siguranta ca interesul este acela de a contura o experienta placuta de vreme ce nu vei mai avea alta sansa pentru asa ceva.

Greseli frecvente 


Daca esti din randul celor care isi doresc sa aiba in vedere ce se poate evita pentru a nu cadea in panta aceea comuna click aici sa descoperi sfaturi de aur pentru sedintele foto de orice fel:

  • Pe cat posibil incearca sa urmezi calea propusa. Daca sedinta a fost setata la orele 15 atunci asa sa fie pentru ca orice incurcatura te arata fie nepasator fata de acele servicii, fie iti da o stare proasta cand nu mai incepi asa cum iti iamginai. 
  • Sfaturi din exterior. Orice om isi poate imbunatati modul prin care lucreaza doar ca esti acolo sa il lasi pe profesionist sa faca ce stie mai bine. Nici tu, ca personaj cheie la acea sedinta foto nu trebuie sa te lasi purtat de val dupa sfaturile altora. Lasa rudele sa spuna ce cred, tu ai alta treaba. 
  • Nu uita sa explici ce anume iti doresti. Este o vorba: ce nu spui inseamna ca nu te doare. Fotograful nu are cum sa intuiasca ce anume iti doresti, ce asteptari ai. Asadar, tinand cont de asta prefera sa ai o discutie libera inainte. 
  • Nu privi fix in aparat. Nu uita ca nu esti acolo doar pentru a sta perfect in postura de model. Traieste momentul, fa in asa fel incat totul sa iti fie o experienta pe care nu o uiti, o frantura de timp pe care o petreci cu drag.
  • Uita de perfect. Se spune ca nu trebuie sa cumperi o carte judecand dupa coperta pentru ca ar insemana sa gandesti superficial. Cand vine vorba de un fotograf nu te grabi sa judeci valoarea fotografiilor. Uita de acel "perfect" si de eticheta ce se pune pe asta si prefera sa astepti ce va iesi din acea sedinta foto. 
O sedinta foto poate fi un moment incordat, cel putin la inceput. Este omul pe care nu il stii, care nu te priveste direct si totusi parca te priveste cu inca o pereche de ochi prin acel obiectiv; este si normal sa ai o oarecare stare de jena poate asa ca pana la sedinta foto in sine se considera necesara pregatirea unui cadru, a unui decor, acel ceva care sa preceada momentul fotografierilor. Asta te ajuta sa te acomodezi cu locul, cu pricina, cu oamenii din jur. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.