vineri, 22 noiembrie 2013

Dansul nu se invata, dansul se simte

Departe de ceea ce in mod clasic numic "dans" aceasta lume artistica tine de pasiuni si ritmuri, de tehnici prin care expresivitatea miscarilor cunoaste un nivel superior. Sa dansezi in club, acasa inseamna doar sa iti eliberezi energia din tine si sa experimentezi ceea ce aceasta lume ti-ar putea darui.

Scolile de dans sunt variate si multiple. Sa alegi una si sa urmezi cursurile sale este un prim pas in a gasi o cale comuna intre tine si dans. Si totusi vei afla mai tarziu ca dansul nu se invata. Pur si simplu poti foarte bine sa inveti tehnica, miscarile unei coregrafii insa fara pasiune si fara stil, fara ceea ce tu poti sa oferi pentru a insufleti dansul nu ai cum sa reusesti. Dansul se simte!

Pare fie greu fie prea artistic pentru tine. De fapt Latino-Time demonstreaza ca acolo unde este vointa si placere dansul vine doar ca o completare pentru tine. Efortul tine de dorinta de a descoperi in tine ce nu stiai ca zace inca nedescoperit. In egala masura benefic pentru trup si suflet totul suna a poezie caci aduce un complex si o varietate de stari ce insufla cate putin din toate.

In primul rand dansul iti pastreaza o conditie fizica de invidiat. Un efort ce il faci de placere, caci prin ritmul muzicii si miscarile ce se impun uiti de durere, de ce este prea mult pentru tine. Simti ca iti doresti mai mult si cu fiecare pas repetat ajungi sa fii castigat si pentru ca iti conturezi intreaga silueta.

In al doilea rand dansul iti aduce numeroase posibilitati. Fie ca este vorba de timpul tau liber petrecut mai mult decat calitativ insa si educativ dansul te formeaza din varii puncte de vedere. Socializezi, cunosti oameni care impartasesc aceleasi pasiuni, gasesti pasiunea comuna. Dar mai mult decat atat faci ceva mai mult pentru tine, pentru sufletul tau. Pansament pe rana, tratament, terapie, numeste-l cum doresti. Inca din primele clipe cand pasesti intr-o sala de dans ajungi sa cunosti o alta lume, un alt aer, o relaxare totala desi va implica efort, concentrare.

Dansul il simti in vene, il ai insa trebuie cultivat sau descoperit. Un dans nu il inveti- ci doar tehnic vorbind- ci il simti. Pana la urma se defineste ca fiind o forma de arta, o modalitate de a cunoaste artisticul, de a descoperi cum sensibilitatea umana se intrepatrunde cu ritmul suav al muzicii sau de ce nu cu energia iesita din comun ce reiese din diverse tipuri de dans.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.