miercuri, 4 decembrie 2013

Saniuta, cadoul ideal

Orice parinte isi intelege copilul in dorinta de a avea o copilarie de vis. Constientizata la nivelul lor prin volumul si tipurile de jucarii parintii nu se feresc de ideea de a cumpara cat mai multe pentru a compensa si intr-o oarecare masura ceea ce ei la randul lor nu au avut parte. Si cum seria de sarbatori de iarna incepe cu Sfantul Nicolae, faimos in randul copiilor ca fiind cel care aduce cadouri, o idee inspirata este o saniuta.

Chiar si in randul adultilor o saniuta ramane intiparita in minte ca fiind cea care aminteste de vremurile jucause ale copilariei. Aminteste de iernile grele cand in randul celor mici singura grija era joaca. Cand ca intr-un tablou al lui Creanga crapau si pietrele de frig si pana cand parintii nu ii chemau acasa cei mici nu se lasau cu una cu doua sa paraseasca dealul cu saniute pana a doua zi. In numele acestui tablou feeric se contureaza si ideea in mintea parintilor ca si copii lor sa aiba parte de o astfel de activitate.

Dar de indata ce iti stabilesti cadoul perfect pentru distractia de vara iti dai seama ca totul este o dilema. Ce sa alegi cand sunt atat de multe modele? Pentru ca de la caz la caz fiecare categorie de varsta are alte si alte nevoie cand spre exemplu cea mai mica categorie de varsta are nevoie de un plus de siguranta. Unele au si blanite, altele vin cu o spatar si maner, unele de plastic, altele din lemn asa cum erau odata. Cei mai multi se gandesc la confortul celui mic, la usurinta de a manevra saniuta pentru ca numai distractia sa fie partea interesanta. Cu toate acestea insa o saniuta este cadoul ideal pentru orice copil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.