marți, 18 februarie 2014

Cu boala poti trai dar limitat

O boala cand te loveste nu mai poti fi tu, nu mai poti face acelasi lucruri pe care le doresti chiar daca ai dori. Si mai rau este cand boala este ceea ce trebuie sa suporti o viata intreaga. Este si cazul celor care sunt infestati cu HIV, cei care trebuie sa traiasca cu aceasta situatie. Traiesti, dar limitat.

Cei care sunt pozitivi cu HIV isi pot intemeia o familei insa totul tine de un plan bine pus la punct. Mai cu seama pentru ca virusul se transmite pe cale sexuala trebuie poate sa nu ai constiinta sa infestezi si pe altii. Cum traiesti astfel? O demonstreaza cei care s-au documentat despre boala si au decis sa nu se lasa doborati de tot de ea. O spune si povestea unui bucurestean care a ajuns sa isi faca cunoscuta situatia pentru a gasi o partenera. Este mai bine asa, cand cel de langa tine nu este numai tolerant ci stie cu adevarat ce se intampla si cum e sa traiesti astfel.

Contrar a ceea ce unii cred si cei care sunt seropozitivi cu HIV pot avea copii. Insa in conditii speciale, cand boala este tratata, cu o nastere prin cezariana si fara alaptat. Se necesita controale si o observare a evolutiei. Dar se poate. Mai mult decat atat, nici relatiile cu cei care nu au virusul nu sunt iesite din comun. Cu anumite restrictii ce-i drept. Implica o doza de responsabilitate in plus fata de modul in care cei sanatosi isi traiesc viata.

Viata ti se da asa cum e ea, cu bune si rele, cu tristeti si cu fericire. Nu poti sa o returnezi, nu poti sa o schimbi ci poti sa o traiesti, cu optiunea de a vedea si partea fericita a paharului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.