vineri, 21 februarie 2014

Te trezesti fericit insa continui ziua morocanos

Se spune ca cine se trezeste de dimineata va casca toata ziua. De fapt asa cum spun si cercetatorii ziua o incepem cu totii intr-un stil happy, fericiti, insa ulterior starea se schimba, asta in functie de ce se intampla in viata noastra.

Cine nu s-ar trezi fericit dimineata? Cu somnul implinit, odihniti si parca gata de o noua zi creierul inca nu este supus unui nivel de stres. Inca nu iti suna telefonul, inca nu ai un raport de facut deci ai toate motivele sa te simti bine si atat. Insa de indata ce iti incepi ziua de munca nivelul de fericire scade. Si conform celor care au analizat postarile pe internet a miilor de utilizatori de retele de socializare sfarsitul de zi inseamna din nou oboseala si nevoie de somn, de unde si starile de oboseala, de furie sau chiar jena.

Cu acelasi interes pentru starile prin care trecem nivelul de fericire in perioada de weekend este edificator. Perioada pe care o asteptam pentru miile de planuri pe care le facem, pentru scurte vacante sau scurte vizite, pentru orice nu are legatura cu munca. Si cine spunea ca munca nu a omorat pe nimeni glumea caci conform nivelului de fericire cata vreme nu suntem supusi unui nivel de stres suntem mai fericiti.

Dar exista si cealalta parte a problemei. De ce nu ai fi fericit tot timpul? In varianta sa pura si naturala fericirea ne invadeaza numai dimineata. Asta inseamna din start o provocare de a cauta si in restul zilei, de a gasi motive sa zambim si sa fim fericiti si cand aparent fericirea este in alta parte, uitata printre ganduri si stres. Poate fi o cafea buna- te-ai gandit sa ajungi la serviciu putin mai repede pentru a avea timp pentru o cafea in grup? Este mai placut decat pe fuga si de nevoie sa servesti cafea si sa iti faci ritualul de dimineata fara placere si timp de a savura totul. Poate fi un mesaj dragut, un compliment. Sau o cana cu apa. Atata vreme cat te gandesti la tine si iti oferi o pauza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.