vineri, 14 februarie 2014

Cum arata raportul Equity Invest privind evolutiile forex in ianuarie 2014

Moneda nationala a avut un curs surprinzator in luna ianuarie 2014. Conform articolului “Leul, aurul, indicii bursieri și Facebook, cele mai interesante evoluţii din ianuarie” aparut in Gadgetrends la inceputul lunii februarie, leul a avut pana la urma parte de o evolutie mai buna pe pietele financiare comparativ cu alte monede.

Raportul Equity Invest pentru leu

Equity Invest, companie de brokeraj cu renume pe piata burselor, explica prin reprezentatul lor Cosmin Enache cum a fost situatia leului in luna ianuarie a acestui an. In primul rand, se mentioneaza ca prima parte a lunii si mai exact intre 1-27 ianuarie leul scazuse cu 1,6% fata de euro pe pietele financiare. Insa, pe finele lunii leul a reusit sa se aprecieze si sa incheie cu o scadere de doar 0,6% fata de euro.

Asa cum spuneau cei de la Equity Invest o posibila explicatia ar fi nu alta decat interventia BNR. De mentionat ca FED anuntase o scadere cu 10 miliarde de dolari a bugetului pentru achizitii (reducerea deci a stimulentelor), o masura ce avea sa aduca intarirea USD si scaderea altor monede. Cu toate acestea leul a fost atipic. Dar, daca fata de euro leul a reusit sa isi revina cat de cat, nu acelasi lucru s-a intamplat cu situatia monedei noastre fata de dolarul american: fata de acesta leul a inregistrat o scadere de 2,5% in ianuarie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.