miercuri, 5 martie 2014

Cum refaci echilibrul umiditatii din incapere

Intr-o incapere in care umiditatea depaseste o cota a normalului apar pete pe suprafete, mucegai, apa peste tot insa in diverse forme. Si starea ta este una schimbata si influentata de un astfel de mediu de vreme ce persoanele mai sensibile in primul rand vor avea spre exemplu alergii si probleme de sanatate accentuate pe fondul unei umiditati ridicate.

Ce poti sa faci pentru a creste umiditatea din incaperi

In timp ce unii se chinuie cand vine vorba de a scapa de umiditate partea opusa este poate mai simpla. iata cateva solutii simple:

  • Usuca haine in casa. Si asa nu toata lumea dispune de o incapere speciala pentru asta. Si cum in baie exista prea mare umiditate pentru ca acestea sa se usuce opteaza pentru un suport special ce il poti lasa oriunde in casa. Sau varianta mai simpla este sa pui hainele ude sau umede pe calorifere. Apa din ele se evapora in casa, creste nivelul de umiditate si implicit hainele se usuca. Doi iepuri dintr-o lovitura. 
  • Vase speciale din ceramica. Pe acelasi principiu pune vase ce se atarna la propriu de calorifer. Au diverse forme si culori astfel ca le poti integra perfect in decorul casei. 
  • Pe principiul excesului nivelul de caldura ar putea sa fie prea mare. Chiar daca iti doresti un plus de confort asta nu trebuie sa insemne ca optezi pentru nivelul maxim de caldura. Pastreaza acest nivel mediu si in functie de nevoia de a avea si nitel umiditate in casa. 
  • Si daca variantele de pana acum nu satisfac atunci fa ca aerul din casa sa circule, lasand usa baii deschide pentru ca vaporii de apa, aburii dupa dus sa se imprastie in toata casa. 
Aerul uscat poate provoca si uscarea pielii si nu numai. Parca ti-e sete mereu, parca te deshidratezi prea repede. Tine cont ca nici prea mult, nici prea putin nu este bine, cheia fiind echilibrul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.