luni, 3 martie 2014

Tot ce este in jurul tau este murdar

Tusesti, racesti, stranuti si pui pe seama unei imunitati scazute. Insa si mediul in care traiesti are un cuvant de spus in aceasta poveste. Daca ar sti omul ce ar pati nici din casa  nu ar iesi spune o vorba populara insa nici in casa nu esti ferit de probleme. Daca ai stii cati microbi, cate bacterii se ascund in jurul tau....

In topul celor mai murdare locuri sau obiecte din jurul tau ai avea tendinta sa spui ca vasul de toaleta ocupa primul loc. Nu este tocmai astfel caci poate primul gand pentru toti ne face sa insistam mereu pe curatarea acestei zone. Si vei fi mai mult decat surprins sa afli ce murdarie se afla in jurul tau. Spre exemplu telefonul mobil este plin de bacterii caci sa nu uitam il folosesti des, il pui in buzunare, pe mese etc. In acelasi stil al lucrurilor surprinzatoare iata un top al celor mai murdare locuri din casa:
  • Chiuveta din bucatarie. Acolo unde aduni vasele pentru spalat, cu resturi de murdarie si mancare aduni de fapt 500 de mii de bacterii. Unde mai pui ca este un mediu umed si acestea se inmultesc vei avea de 10 ori mai multe bacterii decat un capac de toaleta. 
  • Pe aceeasi lungime de unda este si buretele cu care speli vasele, cel care depoziteaza de asemenea bacterii cu nemiluita. Ironic, desi este cel care te ajuta sa cureti vasele, culmea. Umezeala este cea care devine un inamic de asemenea astfel ca schimbarea lui frecventa si dezinfectarea sunt necesare. 
  • Periuta de dinti. Da, cea cu care iti faci igiena orala este sau poate fi cea care depoziteaza bacterii. Stiai ca daca vei folosi toaleta apa va stropi o zona mare din baie daca capacul nu este inchis? Periuta de dinti este pe aproape si in plus umezeala din baie favorizeaza la randul sau inmultirea de bacterii. 
  • Telecomanda sau tastatura nu ar trebui sa fie cu surprize ca reprezinta un loc propice pentru o multime de bacterii. Mananci in fata calculatorului sau a televizorului, pui mana pe ele, murdar fiind si cu praful ce se depune de asemenea ai reteta perfecta pentru un loc infect. 
Orice lucru il folosesti necesita spalare, dezinfectare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.