luni, 10 martie 2014

Teoria sufletelor pereche

In dragoste si in razboi nu sunt limite. Asa spune o vorba populara si totusi in realitate trebuie sa ai un fond, sa ai pentru ce sa lupti si de ce. Totul se cladeste, pentru tot ceea ce ai trebuie sa muncesti astfel ca intr-o relatie se aplica aceeasi poveste. Desi nu suna asa cum si-ar dori sau cum cred unii exista o asa zisa teorie a sufletelor pereche. Sau mai bine spus mituri.

Mitul dragoste la prima vedere. Pana si cercetatorii combat aceasta teorie caci se pare in timp atribuim sentimente puternice ce le simtim fata de o persoana la ceea ce s-a intamplat in trecut. E ca si cand ai reconstrui amintirile din perspectiva iubirii din prezent. Dragoste la prima vedere nu exista, posibil o atractie de moment in selectia pe care vrand nevrand o facem.

Mitul iubirii perfecte. Nu exista iubire, relatie perfecta cum nu exista viata si oameni perfecti. Tine de natura noastra si indiferent cat de mult iubim o persoana mai devreme sau mai tarziu tot vom gresi fata de ea. Nu cauta perfectiunea cand viata in sine si fiecare clipa conteaza. Nu cauta ceea ce poate nu vei gasi niciodata. Ai o viata imperfecta insa e bine asa!

Mitul sufletelor pereche. Prima dragoste nu se uita niciodata cum fiecare relatie este la randul sau cu un farmec aparte. Insa sufletul pereche il poti gasi de n ori in viata. Faptul ca tu te opresti din cautat cand simti ca iti este bine cu cel de langa tine este o alta poveste.

Mitul ca fericirea o gasesti cand ti-ai intalnit partenerul potrivit. Cum spuneam, pot exista sute de alti oameni cu care sa fii compatibil. Fericirea nu inseamna sa faci compromisuri si sa ai indoieli, sa spui ca merge si asa si sa speri ca il sau o vei schimba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.