marți, 18 martie 2014

Optimismul se invata

Cere bani imprumut unui pesimist pentru ca va sti sau va crede ca nu ii vei mai restitui niciodata. Este o gluma care ascunde un mare adevar; pesimismul este sacaitor cand iti impune limite in ceea ce crezi si in ceea ce faci. Parca nimic nu merge bine, nu crezi ca vei putea reusi si gandurile negre incep sa se inmulteasca. E ca si cand ti-ai pune singur piedici. Ce te costa sa fii exact pe dos?

Optimismul se invata. Pentru ca in acele momente in care ti se intampla ceva bine si ramai surprins ai dovada faptului ca poti sa crezi ca se poate mai bine. Si ai pentru ce sa fii recunoscator. Ai auzit de efectul placebo? E ca si cand ai incerca sa iti pacalesti creierul sa creada ca este bine. Iata cateva sfaturi ce vin de la cei mai optimisti oameni din lume:

Recunoasterea. Nu vei fi niciodata multumit si nu vei aprecia niciodata ce ai. Si totusi in drumul vietii tale ai ajuns acolo unde candva ti-ai propus insa cand asta s-a intamplat nici macar nu te-ai oprit din drumul tau sa multumesti. Sa iti multumesti. Fa o retrospectiva a lucrurilor si iti vei da seama ca ceea ce ai este suficient, chiar daca iti doresti mai mult si mai bun. 

Se spune ca nu vom putea merge mai departe imbratisand viitorul daca nu intelegi trecutul. Chiar daca lucrurile nu merg asa cum iti doresti iarta. Iti pierzi timp util din viata fiind nervos si suparat. In acest timp pierzi momentul de bucurie a unui zambet, a unui moment in care arati bine, te simti bine. 

Invata. Omul cat traieste invata, fie din experientele proprii-cel mai adesea- fie din ceea ce patesc cei din jur. Ar fi mai intelept sa vezi unde si cum au gresit altii pentru a nu face la fel. Oricum ar fi tine cont de modul in care iti gestionezi viata. Pe cat de dur suna pe atat de adevarat, cand repeti greselile iti meriti viata. 

Principii de viata. Printre altele inseamna sa faci sport pentru ca te mentine in forma si pentru ca te elibereaza de stres, sa mananci sanatos si implicit sa te simti bine. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.