joi, 20 martie 2014

Principiul partnerului la copie cu tatal

Se spune ca femeile isi aleg partenerul in functie de cum arata tatal lor. O fi preferinta pentru aceleasi gene? In subconstient facem astfel de alegeri pentru ca tatal reprezinta idealul de barbat. Unii se vor considera ofensati de o astfel de comparatie. Sau poate nu. Nu este o regula stricta insa de cele mai multe ori se intampla astfel. 

Care sa fie raspunsul pentru o astfel de alegere? De ce sa ne dorim parteneri ce seamana cu parintii nostri? Nu fizic desi nu este exclus sa fie si astfel. Psihologii spun ca tine de relatia pe care o avem si o dezvoltam cu parintii. Tine de idealul pe care il vedem in ei, cei care ne ocrotesc, cei care ne ofera un echilibru. Pentru ca tatal a fost in ochii fetitelor primul barbat care le-a oferit dragoste si siguranta isi vor dori mai tarziu sa fie la fel de protejate in bratele celui care le va lua de sotii. Pentru ca tatal o invata de bine, de viata, de toate isi vor dori sa aiba alaturi un barbat pe aceeasi lungime de unda. Asta vad ele in tipul de barbat care li se potriveste. 

Exista insa si cealalta varianta, conform careia fetele vor alege exact opusul tatalui. Raspunsul este la fel de simplu si evident. Cand relatia tata fiica nu este una de apreciat tot ceea ce lipseste din asta va fi ceea ce isi va dori ea de la partener, iubire, incredere, opusul a ceea ce a experimentat in viata de familie alaturi de figura si prezenta paterna. 

Nici barbatii nu sunt mai prejos si ajung sa isi aleaga partenerele in functie de stilul mamei lor. Si iata de ce doua femei in substrat la fel nu au cum sa se inteleaga. Sau dimpotriva, sa fie chinul la dublu pentru barbati. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.