miercuri, 12 martie 2014

Un animal de companie- decizie pentru intreaga familie

Sa ai un animal de companie este si greu si usor, si frumos si dificil. In plan sentimental inseamna sa iti asumi responsabilitatea cresterii si ingrijirii unui suflet care poate fara ajutorul tau nu va reusi in traiasca. Inseamna sa alegi sa iubesti si sa impartasesti iubirea cu necuvantatoare. In egala masura trebuie sa te gandesti la par, la extra curatenie, la veterinar si la mofturile unui animalut pe cat de dragut pe atat de enervant uneori.

Animalul de companie este o responsabilitatea aproape la fel de mare ca si cresterea unui copil. O decizie pe care nu o vei lua singur ci cu gandul la intreaga familie. Este bine pentru copil sa aiba in preajma un catel? Vazand partea buna a lucrurilor trebuie sa stii ca exista argumente pro in acest sens:

  • Cei care cresc in preajma animalelor de companie sunt mai responsabili. Fara doar si poate un animal de companie are nevoie de atentie, de iubire insa si de ingrijire. Va cere de mancare, va dori apa si plimbare astfel ca din dragoste fata de sufletul acestuia copilul se va responsabiliza in a face cele necesare. 
  • Efectul de terapie. Este adevarat ca un catel iti poate alunga stresul. Numai figura sa fericita cand te intorci acasa, bucuria de a fi scos la plimbare si felul sau de a cere atentie te face sa uiti de probleme. Pentru ca iubesc neconditionat catelul sau pisica pe care o vei avea ajuta copilul sau fie mai calm. 
  • Copilul are o viata ordonata si un ritual de sport. Din aceleasi nevoi impuse de animalul de companie copilul isi va face un oarecare antrenament zi de zi, ceea ce pentru perioada de crestere mai ales este esential. 
  • Studiile arata ca persoanele care traiesc alaturi de animale de companie inca de la varste fragede sunt ferite de alergii pe termen lung. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.