marți, 15 aprilie 2014

Ghid de baut cafea

Daca in viata omul cat traieste invata se pare ca si cele mai mici aspecte trebuiesc corectate. Invatam cu o deschidere la nou ca orice se poate imbunatati. Pana si modul in care bei cafeaua se include sau mai alea la ce ora. Pentru ca obisnuim sa servim aceasta bautura imediat dupa ce ne trezim specialistii avertizeaza ca de fapt organismul are propriul stil de a se trezi, suficienta energie sa isi inceapa ziua si abia intre orele 9 si 10 se resimte cu adevarat oboseala daca este cazul.

Cand vine vorba de ghidul despre cum sa iti bei cafeaua specialistii spun ca aceasta nu trebuie sorbita in inghitituri mici ci din contra. Se pare ca daca vom bea cafeaua cu inghitituri mai mari se elibereaza mai multa aroma. Dar, asta tine si de fiecare persoana in parte. Un fumator spre exemplu nu va percepe acelasi gust al cafelei din cauza gustului schimbat de tutun de-a lungul timpului. Chiar si dupa ce se vor lasa de fumat gustul este unul schimbat. Cu toate acestea inghititurile mici nu au acum sa ajute.

La opus cu aceasta recomandare se afla spre exemplu modul in care se bea vinul. Pentru ca aroma sa se tima cu adevarat este indicat sa se bea in inghitituri mici si fine, la fel ca si bautura in sine. Cafeaua insa are alte principii. Desigur, ce efect ar mai avea pentru unii? Daca sa mergi la o cafea si asta dureaza ore ne-am invatat sa lungim totul. Italienii insa ne dau inca o data un exemplu pentru asta.

Surprinzator sau nu s-a realizat un studiu in acest caz astfel ca in publicatia "Food Research International" s-a prezentat tot studiul de caz si rezultatele. Daca stiinta asta spune atunci ne conformam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.