joi, 22 mai 2014

Calatorie in jurul lumii cu bani putini

Poate ca visul unui om intr-o viata este sa viziteze lumea-ntreaga. Oriunde ar fi totul este de un entuziasm aparte cu siguranta. Ce te faci insa cand banii nu ajung? Ar fi de fapt problema majora astfel ca pentru a-ti urma visul sa fii dispus sa accepti tot felul de oferte. Calatoria in jurul lumii cu bani putini inseamna sa te lasi ghidat de oferte de genul:
  • Voluntariat in gospodarie. Sunt in diverse tari printre care si in Franta zone si cartiere unde numai turistii se cazeaza. Proprietarii gasesc cu greu timp sa aiba in grija toata proprietatea astfel ca propun un schimb de servicii. Tu te cazezi la ei cu toate facilitatile si in schimb trebuie sa ai grija de casa si de lucruri, de intretinere. Asta ar fi un schimb avantajos. Asa iti vei plati doar drumul.
  • Job-uri part time in zone exotice. Pentru a nu pierde timpul degeaba, pentru a avea un castig cat de cat si in acelasi timp sa iti permiti sa vizitezi multe locatii accepta un job intr-un loc in care doar visai sa ajungi. 
  • Munca la ferma. In schimbul cazarii si a meniului zilnic sa ajuti intr-o gospodarie iti ofera sansa de a fi intr-o zona ce greu o uiti cu peisaj cu tot. Si la fel se intampla si cu joburile de sezon cand in perioada cea mai placuta a anului ajungi sa petreci timp intr-un loc de vis. Plus, o munca pe termen scurt ce nu iti impune sa iti iei un prea mare angajament. 
  • Caretaker este inlocuitorul unui proprietar cand trebuie sa ai grija de bunurile celor care pleaca  in vacante la randul lor si au si animale de companie spre exemplu care vor ramane acasa. Sau intr-un proiect mai indraznet poti apela la home swap, schimbul de locuinte spre exemplu. 
Pentru munca voluntara, plecare la ia-ma nene si aventura vietii tale exista atat de multe sanse de a organiza o calatorie de asa natura cat sa iti permita sa vizitezi mai multe locuri decat ai fi facut-o in vacante. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.