marți, 20 mai 2014

Codul bunelor maniere

Cand mergi la un restaurant aproape de orice fel se necesita o atentie pentru fiecare gest. Nu esti o papusa, nu esti un robotel insa eleganta si prestanta se cer fara doar si poate. Desi ai putea crede ca nu este nimic deosebit in a avea grija cum te comporti la restaurant iata ca exista mereu lucruri noi de aflat.

Din codul bunelor maniere la un restaurant cand vei servi masa nu uita de urmatoarele:

  • Nu spune ospatarului ca ai un buget anume si vinul sau bautura aleasa sa fie pe masura a ceea ce iti permiti. De fapt vei alege ce este in meniu si la recomandarea ospatarului ti se vor oferi alternative in functie de pretul primei tale optiuni. 
  • Nu cere meniul inainte sa faci plata. Asta inseamna clar ca vei dori sa calculezi astfel ca daca tii cont de acest aspect o vei face elegant cand comanzi. 
  • Nu iti lasa lucrurile pe masa. Mai ales cand vine vorba de geanta doamnelor sau orice alt obiect personal de la portofel la ochelari, la truse de orice fel. 
  • Servetelul nu este de decor. Il vei folosi pe genunchi asa cum cere codul bunelor maniere. Si daca va trebui sa te ridici atunci il asezi pe scaun in urma ta. La plecare se aseaza in partea stanga pe masa. 
  • Gums de mestecat nu ar trebui sa existe. Si oricum te incurca. Nu baga mana in gura ci elegant in servetel scapa de ea. 
  • Nu imparti mancarea. Asta o vei face in particular, in intimitate nu in public. 
Sa mananci in public nu este totusi cea mai libertina alegere caci sa nu uitam in jurul nostru sunt alti si alti oameni care incearca sa se bucure de masa. Sa observi situatii nepotrivite te face sa iti doresti sa pleci mai repede acasa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.