marți, 27 mai 2014

Cauzele deshidratarii

Pe cat de simplist gandim cand vine vorba de deshidratare pe atat de complexa este situatia. Tindem sa credem ca tien de cantitatea de apa pe care o bem si pe care o eliminam insa nu numai la acest lucru se rezuma situatia. Asa se faca ca avem diverse situatii care ne duc pe drumul deshidratarii fara sa ne dam seama.

In prima faza tine clar de cantitatea de apa pe care o oferim organsimului. Insa sa bem foarte multa apa o data nu inseamna sa avem grija de hidratare caci organismul mai are nevoie si sa absoarba acea cantitate. Ori la fel de repede o va eliminca cand va simti ca este un exces.

Din lista de aspecte ce te deshidrateaza si fara sa stii poate se numara spre exemplu colonul iritabil. Aceasta conditie medicala duce la tot felul de stari si nu numai care pot duce la deshidratare. De asemenea in starile de rau cand eliminam sub orice forma ar fi continutul stomacului ne vom deshidrata, mai mult sau mai putin in functie de caz.

Nu este de ignorat faptul ca diabetul este un inamic de asemenea. Se manifesta printr-un nivel crescut de glucoza in sange. Organismul percepe astfel ca trebuie sa elimine excesul, de unde numeroasele drumuri la toaleta care desigur, te vor deshidrata  in cele din urma. O situatie similara se intampla cand vei consuma in exces alimente dulci.

Si cum toate vin si de la sine imbatranirea incetineste ritmul de absorbtie al apei astfel ca bei insa organismul nu retine prea mult si prea bine. In cele din urma nu mai tine de ceea ce ai putea sa faci insa asta se vede in timp. Pana atunci...nu in cele din urma in lista cauzelor deshidratarii se numara si altitudinea mare care grabeste ritmul si frecventa urinarilor implicit, alcoolul si cafeaua.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.